Skip to main content
Alentejo of elders in Portugal ... charme en authenticiteit verzekerd!

Portugal - Alentejo, de Tuin van Portugal


  • Gemiddeld Budget

    Contacteer ons voor een juiste prijs.
  • Trip Type

    Individueel
  • Duration

    9 dagen
  • Start Locatie

    Brussel Zaventem of een andere luchthaven van jouw keuze.
  • Eindbestemming

    Lissabon

De Alentejo werd in de reisgidsen lang een beetje stiefmoederlijk behandeld. Nochtans heeft deze dunbevolkte streek in centraal Portugal enorm veel te bieden. Dat vond ook Unesco, die de afgelopen jaren heel wat bezienswaardigheden, zoals het historisch centrum van Evora, toevoegde aan de lijst met werelderfgoed. Met zijn groene landschappen, vriendelijke dorpjes en vele festivals klopt het hart van Portugal nergens zo luid als hier.

Dit is een voorbeeldroute van 9 dagen. Wil je graag een rondreis van een langere periode, alternatieve hotelkeuze, combineren met een  andere Portugese regio, enkele dagen aan de zee verblijven...  Contacteer ons en we maken een programma op maat volgens jouw wensen.

  

Dag 1                        Brussel/ Eindhoven – Lissabon

Na een vlucht van amper drie uur kom je aan in Lissabon, waar je huurwagen al op jou staat te wachten. Een rit van ca. 50 km brengt je tot bij Casa Palmela, een prachtig landhuis te midden van de wijngaarden. Dit is jouw ‘home away from home’ voor de twee volgende nachten.

https://hotelcasapalmela.pt/

Dag 2                        Omgeving Lissabon - Casa Palmela         

Wat is dit een heerlijke plek ! Dankzij de ligging in het Arrabida Natural Park geniet je hier met volle teugen van mooie Portugese natuur. Huur een fiets in het hotel, of spring in het zadel en verken de omgeving te paard. De lokale wijnen en artisanale producten zijn zeker het proeven waard, en ’s avonds schuif je aan voor een gastronomisch diner.

20230920 083412 

Dag 3                        Palmela – Albernoa

Vandaag staat er een rit van 170km op het programma. Neem er zeker je tijd voor. Je verkent eerst de grillige kust, vervolgens zet je koers naar het binnenland, met authentieke dorpen en uitgestrekte groene landschappen. Misschien stop je wel in Setubal voor een koffie op een terrasje aan de vissershaven? Je eindpunt voor vandaag is het prestigehotel Herdade Da Mahaldinha Nova. Je verblijft drie nachten in deze parel.

joaoguimaraesphotography Casa do Ancoradouro 74

joaoguimaraesphotography HERDADE DA MALHADINHA NOVA 01 18


Bekijk het hotel met beschrijving en foto's


Dag 4

Dag 5                        Albernoa en omgeving

 

De Alentejo is bekend voor zijn kwaliteitswijnen en lekkere gastronomie. Maar ook cultuurliefhebbers komen ogen te kort. Zo brengt een kort ritje je naar het museumstadje Mertola, met zijn mooi gelegen kasteel. De lieflijke witte huizen zijn dan weer een geliefkoosde pleisterplaats voor ooievaars, die hun nesten liefst bouwen met uitzicht op de rivier.

Ook het nabijgelegen stadje Beja herbergt enkele interessante kerken en een imposant kasteel. Het is er ook heerlijk flaneren, en Beja staat eveneens bekend om zijn goede restaurants.

Om de lokale lekkernijen te proeven, hoef je trouwens niet ver te gaan. Het wijndomein waartoe het hotel behoort serveert je met plezier een glaasje. Of waarom niet gezellig picknicken op het domein? Een goedgevulde picknickmand wordt op aanvraag voor je klaargemaakt !

fredericducoutphotography MALHADINHA RESTAURANT 2021 02 

 

Dag 6 - Albernoa – Montemor-o-Novo

Na een stevig ontbijt zet je koers naar Montemor-o-Novo, ca. 100 km verder. Bezoek onderweg zeker Evora. Dit middeleeuwse stadje heeft zijn plaats op de Unesco-werelderfgoedlijst dubbel en dik verdiend. Typisch voor Evora zijn de witte huisjes met okergele randen. De kathedraal is de grootste gotische kerk van Portugal. Vergeet zeker niet naar het dakterras te klimmen, je hebt er een fabelachtig uitzicht !

Na al dat fraais is het tijd om te relaxen. Jouw verblijf in het exclusieve hotel L’AND Vineyards wordt ongetwijfeld het orgelpunt van je reis. Je verblijft er in een suite met terras en uitzicht over de wijngaarden en het meer. Altijd al gedroomd van een nachtje te slapen onder de sterrenhemel ? In de luxueuze sky suites kan het !

20230919 155645

20230919 153104

Het restaurant is een heuse belevenis. De chef verwerkt lokale ingrediënten tot geïnspireerde hedendaagse creaties. En het interieur? Wel, ook dat is om duimen en vingers bij af te likken …

20230919 141648


Bekijk het hotel met beschrijving en foto's

Dag 7

Dag 8                         Montemor-o-novo en omgeving

Jouw hotel biedt een waaier aan activiteiten. Van yoga tot pilates, van een bezoek aan de wijnkelders tot een ritje te paard. Zelfs een luchtballonvaart behoort tot de mogelijkheden. Of misschien laat je je verwennen in de elegante spa, waar een behandeling op basis van wijndruiven een weldaad is voor lichaam en geest.

Krijg je toch niet genoeg van de Alentejo en de pittoreske dorpjes? Ga dan zeker de sfeer opsnuiven in Estremoz, Monforte of Elvas, allemaal op korte afstand van het hotel. Je bezoekt er onder meer het Forte de Nossa Senhora de Graça, met 10 km lange stervormige verdedigingsmuren.

 

Dag 9                        Lissabon – Brussel/Eindhoven

 

Op deze laatste dag rijd je op je eigen tempo terug naar Lissabon, een rit van ongeveer 100 km. Afhankelijk van welke vlucht je neemt, kan je onderweg nog enkele stops maken, of zelfs nog een kort stadsbezoek plannen.

Vergelijkbare bestemmingen

Alentejo - Designhotel L'and Vineyards

Dit hotel, gelegen in een groot wijndomein, is een echt juweeltje. Het domein is prachtig gelegen, in een vallei vlakbij het meer en met zicht op het kasteel van Montemor-o-Novo...

Alentejo - Herdade da Malhadinha Nova Country House & Spa

In dit prachtige hotel, lid van het exclusieve Relais & Chateaux, komen de eeuwenoude tradities van de Alentejo terug tot leven. Het domein van 455 hectare, beplant met olij...

Algarve - Logeren in Praia do Canal Nature Resort

Dompel jezelf onder in het wilde landschap van dit prachtige afgelegen privélandgoed van 220 hectare in het hart van de Costa Vicentina van de Algarve.

Algarve - Logeren in Vila Monte

Welkom bij uw vakantie in de ongerepte Algarve, het ongerepte deel van de regio. De regio waar je zorg en aandacht, rust en vrijheid vindt, zonder tijdsdruk. Evenals zeldzame e...