Skip to main content
Madeira ... het doet je denken aan bloemen, madera-wijn, wandelen..  Maar er is meer...

Madeira - het eiland van de eeuwige lente


  • Gemiddeld Budget

    Contacteer ons voor een juiste prijs.
  • Trip Type

    Individueel.
  • Duration

    Volgens jouw wensen.
  • Start Locatie

    Brussel Zaventem of een andere luchthaven van jouw keuze.
  • Eindbestemming

    Funchal.

Madeira ... het doet je denken aan bloemen, madera-wijn, wandelen..  Maar er is meer: een aangenaam klimaat het hele jaar door, charmante hoofdstad Funchal, nationaal park Ribeiro Frio, meer dan 200 irrigatiekanalen (levadas) met telkens een wandelpad erlangs, het naburige eiland Porto Santo, duizelingwekkende zichten in het vulkanische binnenland, tropische vruchten, authentieke wijnkelders, een lokaal suikerbroodje en een bica in een van de vele pastelaria's, botanische tuinen en parken, mooie golfterreinen...  en vooral, Madeira is een eiland met fiere, vriendelijke en gastvrije eilandbewoners.

 Dit is een voorbeeldprogramma van 8 dagen. Wil je graag langer verblijven op Madeira, een andere hotelkeuze, extra activiteiten of op de terugweg een stop maken in Lissabon? Contacteer ons en we maken een porgramma op maat  volgens jouw wensen.

 

IMG 0487 

Dag 1                                    Brussel - Funchal

Je vliegt vanuit Brussel of een andere luchthaven naar Funchal. Bij aankomst neem je een huurwagen en je rijdt naar bv Casa Velha do Palheiro of Golden Residence.

Dag 2                                    Funchal en omgeving

Je kan vandaag de stad verkennen en de couleur locale opsnuiven in de overdekte markt aan de haven. Bij de ingang staan emmers vol bloemen. Verderop vind je grote manden met exotisch fruit. Achterin de hal maakt men de vers gevangen vis schoon. Er is geen betere plek om de oude tradities te observeren dan op deze markt. Rondom de markt zijn talloze cafeetjes waar je de madera- wijn kan proeven.

Na het bezoek aan de markt kan je de kathedraal bezoeken en een kijkje nemen in een van de talrijke musea.

Tip: Zoek je een adres waar je lekker kan eten? Chalet Vicente in Funchal.

M markt

Dag 3                                    Pico do Arieiro en Pico Ruivo

Vandaag ga je op verkenning in het binnenland. Via de Poiso-pas, die begroeid is met eucalyptus en laurier, rijd je naar de imposante pieken Pico de Arieiro en Pico Ruivo. Op de top kijk je uit op indrukwekkende bergruggen en steile rotswanden.

15c51910 65d5 46a7 a4b7 7dde7a66200f verb

In Funchal kan je de kabelbaan nemen naar Monte en de bedevaartkerk Nossa Senhora do Monte bezoeken. Afdalen kan op een avontuurlijke manier in een toboggan, een rieten mand op houten glijders.

Dag 4                                    Funchal en omgeving

Via Camacha kan je naar Santo Da Serra rijden. Camacha is een dorpje dat bekend is omwille van vlechtwerk. In Cafe Relogio kan je de vakmensen aan het werk zien. Nadien zet je de tocht verder naar Caniçal en kan je in een van de vele visrestaurantjes lekkere verse vis proeven.

IMG 6030 verb

Caniçal was vroeger het centrum van de walvisvangst. Als je meer wil weten over de geschiedenis van de walvisvangts kan je er het Museu da Baleia bezoeken.

Het meest oostelijke punt van Madeira vind je in Ponta de São Lourenço, gekenmerkt door 180 m hoge kliffen tegen de Atlantische Oceaan. Langs de wandelpaden vind je wilde bloemen en in de baai van Prainha is het enige natuurlijke zandstrand van Madeira.

Dag 5                                    Funchal – Sao Vicente

Na een verblijf van 4 nachten aan de zuidkust van het  eiland zet je koers richting Sao Vicente om van hieruit op verkenning te gaan langs de noordkust.

Je kan een ommetje maken langs Curral das Freiras. Aanvankelijk werd het dorpje Currtal (=stal) genoemd, omdat er in deze streek veel schapen en geiten werden gehouden. Toen Funchal werd geplunderd door piraten vluchtten de zusters van Santa Clara naar Curral, waar ze in dit groene dal een schuilplaats vonden. Sindsdien luidt de naam 'stal van de nonnen'.

Tip: Een goed adres voor een lekkere maaltijd: Sabores do Curral. Je hebt een prachtig uitzicht over de vallei en je kan er de lokale lekkernijen proeven.

De trip naar Sao Vicente brengt je door een afwisselend landschap van donkergroene wouden, terrassen en bizarre rotsformaties. 

IMG 5752 verb 

Dag 6                                    Sao Vicente en omgeving

Niet ver van Sao Vicente in Santana vind je de oorspronkelijke huisjes van Madeira. Ze zijn felgekleurd en driehoekig van vorm. Het lijkt alsof ze alleen uit een dak bestaan. Ze zijn felgekleurd omdat vroeger naast het woonhuis ook een palheiro stond. Dit is eveneens een driehoekig gebouw maar het werd gebruikt als stal.

Vanuit Chalet, gelegen tussen wijngaarden en bananenplantages, kan je Curral da Freitas verkennen.

IMG 6004 verb 

Dag 7                                    Sao Vicente en omgeving

Je kan Madeira niet verlaten zonder een wandeling langs de levadas (oude irrigatiekanalen) te maken. Santana ligt in een groen heuvelgebied en is een startpunt voor vele wandelingen. Het startpunt van de wandeling ‘Levada do Caldeirao’ ligt in het natuurpark Queimadas, boven Santana. Met de auto kom je aan op de parkeerplaats, waar ook de wandeling start van totaal 13 kilometer. Gelukkig is het een grotendeels vlakke wandeling, maar soms wel met een diepe afgrond.

 IMG 5943 verb

Dag 8                                             Sao Vicente - Funchal

Je levert de wagen in op de luchthaven van Funchal. Daarna neem je de vlucht naar Brussel of een andere luchthaven. 

Vergelijkbare bestemmingen

Alentejo - Designhotel L'and Vineyards

Dit hotel, gelegen in een groot wijndomein, is een echt juweeltje. Het domein is prachtig gelegen, in een vallei vlakbij het meer en met zicht op het kasteel van Montemor-o-Novo...

Alentejo - Herdade da Malhadinha Nova Country House & Spa

In dit prachtige hotel, lid van het exclusieve Relais & Chateaux, komen de eeuwenoude tradities van de Alentejo terug tot leven. Het domein van 455 hectare, beplant met olij...

Algarve - Logeren in Praia do Canal Nature Resort

Dompel jezelf onder in het wilde landschap van dit prachtige afgelegen privélandgoed van 220 hectare in het hart van de Costa Vicentina van de Algarve.

Algarve - Logeren in Vila Monte

Welkom bij uw vakantie in de ongerepte Algarve, het ongerepte deel van de regio. De regio waar je zorg en aandacht, rust en vrijheid vindt, zonder tijdsdruk. Evenals zeldzame e...

Portugal - Alentejo, de Tuin van Portugal

De Alentejo werd in de reisgidsen lang een beetje stiefmoederlijk behandeld. Nochtans heeft deze dunbevolkte streek in centraal Portugal enorm veel te bieden. Dat vond ook Unesc...