Skip to main content
Authentieke dorpjes, azuurblauwe zee en prachtige stranden, ongedwongen sfeer ‘Carpe Diem’, ruige berglandschappen, boomgaarden met citrusvruchten, rijke oude cultuur, traditionele Griekse keuken, charmante dorpjes

Peloponnesos


  • Gemiddeld Budget

    Contacteer ons voor een juiste prijs.
  • Trip Type

    Individueel.
  • Duration

    11 dagen
  • Start Locatie

    Brussel Zaventem of een andere luchthaven van jouw keuze.
  • Eindbestemming

    Athene

Authentieke dorpjes, azuurblauwe zee en prachtige stranden, ongedwongen sfeer ‘Carpe Diem’, ruige berglandschappen, boomgaarden met citrusvruchten, rijke oude cultuur, traditionele Griekse keuken, charmante dorpjes … je vindt het op het schiereiland Peloponnesos. Tijdens een rondreis met huurwagen ben je zo vrij als een vogel om op eigen tempo de Peloponnesos te verkennen.

Dit is een voorbeeldroute van 11 dagen. Wil je graag een andere route of hotelkeuze, combineren met een  andere Griekse regio, enkele dagen op een van de Griekse eilanden verblijven ...  Contacteer ons en we maken een programma op maat volgens jouw wensen.

Dag 1                                    Brussel - Athene


Je kan elke dag vanuit Brussel, Eindhoven of Dusseldorf naar Athene vliegen. Bij aankomst in Athene neem je een taxi naar het hippe hotel Fresh. Dit mooie designhotel opende in 2004 zijn deuren en ligt heel centraal: op 200 m van het Omonia plein en op 500 m van Plaka en de Akropolis. Een ideale uitvalsbasis om Athene te verkennen. Van op het lounge terras heb je een prachtig uitzicht op de Akropolis.

 

Dag 2                                    Athene


Ganse dag om de stad te verkennen. Natuurlijk moet je een bezoek brengen aan de Akropolis. Het nationaal Archeologisch museum is ook de moeite waard. Je vindt er de schatten van de grote westerse beschavingen: sculpturen, aardewerk en sieraden. Je kan flaneren in de Plaka, het historische hart van Athene. Of je kan een bezoek brengen aan de Agora, waar de Stoa van Attalus in 1953 -1956 werd herbouwd op zijn fundamenten uit de 2de eeuw v. Ch. Nu vind je er het Agoramuseum.

 

Dag 3                                    Athene – Olympia


Vandaag haal je de huurwagen af en begint de trip naar het westen van de Peloponnesos.. Nadat je het kanaal van Korinthe hebt gepasseerd kan je door het binnenland via de kloosters van Kalavytra richting Olympia rijden.

Hotel Mare dei Suites is een prachtige overnachtingsplek. Het ligt boven op een klif met adembenemend uitzicht en er is een privéstrand.

beach 2

Wil je liever in Olympia logeren dan kan Hotel Amalia een goed alternatief zijn.

Je kan van hieruit bv de uitstap maken naar Dimitsana en een wandeling maken in de Lousios kloof,  de historische site van Olympia bezoeken, een tripje maken naar Patra en natuurlijk genieten van de azuurblauwe zee in de baai van Leventochori.


Dag 4 en 5                                       Olympia


Bezoek aan het antieke Olympia, waar 3000 jaar geleden wedstrijden , muziek en dans georganiseerd werden. De stad waar de grootste sportgebeurtenis op aarde haar oorsprong vond. Je kan het stadion en de historische site bezoeken. In het stadje Adritsena, een stadje dat nauwelijks door het toerisme werd beïnvloed, vind je de tempel van Bassae.

 ZON 7608

Dag 6                                                Olympia  – Gytheio


Vandaag rijden jullie verder naar het zuiden van de Peloponnesos. Je kan langs de kust rijden tot in Pylos. Ten noorden van Pylos zijn uitstekende stranden, waar je door de duinen naar de Spilia tou Nestora kan lopen.

Mogelijke logeerplekken: 100 Rizes Seaside resort of Aktaion Resort.

 

Dag 7 en 8                                       Gytheio

Tijdens deze 2 dagen kan je de omgeving bezoeken. Sparta en Mystras liggen op minder dan 50 km van Gytheio. Mystras is een wondermooie spookstad met Byzanthijnse huizen en kerkjes en behoort tot UNESCO Werelderfgoed.

 

Dag 9                                                Gytheio – Nafplion


Nog 2 nachtjes logeren in het mooie Hotel Amphitryon  of hotel Amalia in Nafplion, een van de meeste elegante steden op het Griekse vasteland. In hotel Amphitryon hebben de kamers zeezicht en beschikken over alle comfort. Vanuit het restaurant heb je uitzicht over de zee en het Bourtzi eilandje.

 

Dag 10                                              Nafplion


Het theater van Epidaurus  is een bezoek waard en een boottocht naar een van de vele eilandjes voor de kust is eveneens een leuk idee.

 

Dag 11                                 Nafplion – Athene/ Brussel …


Het is tijd om naar huis te gaan. Je levert de huurwagen in op de luchthaven van Athene en keert terug naar Brussel, Eindhoven of Dusseldorf.

Vergelijkbare bestemmingen

Griekenland – Kreta

Kreta, het betoverende eiland met zicht op Afrika, is zonder meer een wereld apart. Kreta is eigenlijk een land in een land met een eigen geschiedenis, folklore en tradities. Hi...