Skip to main content
Puglia of Apulië ligt in de hak van laars van Italië, daar waar de Adriatische en de Middellandse zee samenvloeien.

Puglia - weg van de massa in de hak van Italië


  • Gemiddeld Budget

    Contacteer ons voor een juiste prijs.
  • Trip Type

    Individueel.
  • Duration

    8 dagen
  • Start Locatie

    Brussel Zaventem of een andere luchthaven van jouw keuze.
  • Eindbestemming

    Brindisi - Bari

Puglia ... weg van de massa in de hak van Italië.

Hou je van sfeervolle dorpjes en schilderachtige kusten, ver van het massatoerisme? Dan is Puglia, in het uiterste zuiden van Italië, helemaal jouw ding. Kenmerkend voor Puglia zijn de trulli, pittoreske huisjes van op elkaar gestapelde stenen met een kegeldak. Bezoek zeker ook de barokstad Lecce, en verwen je smaakpapillen met de orechiette, handgemaakte pasta uit Bari.

Dit is een voorbeeldroute van 8 dagen. Wil je graag een rondreis van een kortere periode? Dat kan, we kunnen deze route aanpassen volgens jouw wensen. Contacteer ons wanneer je graag een op maat gemaakte route en hotelkeuze (standaard, superior, deluxe en leuke boutique hotels) wenst.

 

Ook de hotels die we voor je uitzochten, ademen authenticiteit. Het zijn stuk voor stuk pareltjes, schitterend gelegen en voorzien van alle comfort.

Dag 1                                    BRINDISI/ BARI

Je vliegt vanuit Brussel, Eindhoven, Rotterdam of Dusseldorf naar Brindisi of Bari. Op de luchthaven staat jouw huurwagen klaar. Een korte rit brengt je naar je hotel in de buurt van het charmante Ostuni. Hier verblijf je vier nachten.

Hotels
Masseria Montenapoleone - Masseria Villa Cenci


Dag 2 tot Dag 4                  OSTUNI

Verken de regio op je eigen tempo. Verdwaal in de lieflijke straatjes van de talrijke dorpen of vlij je neer op een schaduwrijk terrasje. Bezoek zeker de witte stad Ostuni en Alberobello met zijn ontelbare trulli. Locorotondo, hoog op een heuvel, wordt het ‘mooiste dorp van Puglia’ genoemd.


Dag 5                                    NOHA

Vandaag rijd je langs de woeste kustlijn naar Noha. Een leuke stop onderweg is het dorpje Grottaglie met zijn vele aardewerkateliers. Manduria, even verderop, is dan weer bekend voor zijn lekkere wijn en zijn mooie stranden. Noha ligt halverwege tussen Otranto en Lecce, en is dus jouw ideale uitvalsbasis de komende twee dagen. Hier bieden we je keuze uit drie hotels, die elk een heel eigen karakter hebben..

Hotels
Nohasi Palace - Masseria Montelauro - Naturalis Bio Resort

 

Dag 6 - Dag 7                      LECCE EN OTRANTO

Gelegen aan zee, met een imposant kasteel en een kathedraal uit de 11e eeuw, is Otranto een plaatje. Ontspan aan het strand, of geniet van het uitzicht op de Adriatische zee vanop de heuvel.

Lecce wordt ongetwijfeld één van de hoogtepunten van jouw reis. De stad is één groot openluchtmuseum, met meer dan 100 kerken. Slenter over het prachtige Piazza del Duomo en bewonder de indrukwekkende basiliek. Proef zeker ook de lokale specialiteit pasticciotto, een krokant cakeje met romige vulling.


Dag 7                                     SANTA MARIA DI LEUCA

Na al die barokke pracht van gisteren komen we vandaag tot rust in de natuur. Je rijdt langs de zuidkust tot aan Capo Santa Maria di Leuca. Onderweg zie je zowel steile kliffen als uitnodigende zandstranden. Een wandeling door het historische centrum van Gallipoli is ook zeker een aanrader. In de restaurantjes aan de haven springen de verse vissen zo op je bord.

DAG 8                                   BRINDISI/BARI - BRUSSEL ...

Je levert je huurwagen in op de luchthaven en vliegt terug naar huis. Je keert terug naar Brussel, Eindhoven, Rotterdam of Dusseldorf.

Ciao bella Puglia, a la prossima volta!

Vergelijkbare bestemmingen

Puglia – Logeren in Masseria Montenapoleone

Masseria Montenapoleone ligt midden in de natuur. Hier ruik je de wilde kruiden en wandel je door de uitgestrekte olijfgaarden. De romantische kamers zijn ingericht in rustieke ...

Puglia – Logeren in Masseria Villa Cenci

Masseria Villa Cenci is een gerenoveerde boerderij, gelegen in de groene heuvels rond Cisternino. Hier kan je logeren in een authentieke trulli. Alle kamers hebben een kleine pa...

Puglia – Logeren in Naturalis Bio Resort

Niet ver van Martano in het hart van Grecia Salentina ligt Naturalis Bio resort op een domein van 20 ha. Het hotel is het ganse jaar open. Het oude landhuis werd omgevormd tot e...

Puglia – Logeren in Nohasi Palace

Nohasi Palace is gevestigd in een heus middeleeuws paleis en biedt zijn gasten tijdloze luxe en schoonheid. Het restaurant serveert exquise gerechten, en in de wijnkelder liggen...

Puglia – logeren in Vinilia Wine Resort

Op enkele kilometers van Manduria ligt Vinilia Wine Resort. Het is een kleinschalig hotel, gelegen in een grote tuin, met onberispelijke service. De kamers zijn ruim en voorzien...