Namibië – Een parel in Afrika

PrijzenInbegrepenNiet inbegrepen
Contacteer ons voor de juiste prijs.

In Namibië vind je indrukwekkende woestijnlandschappen, diep rode zandduinen, miljoenen jaren oude rotstekeningen, weidse vlaktes, the big five, vele andere dieren en fascinerende culturen. Ondanks de vele gravelwegen kan je in Namibië perfect zelf met de wagen rijden.

Onderstaand programma is slechts een van de vele mogelijkheden. Plan je een reis naar Namibië? Contacteer ons want wij maken een programma op maat volgens jouw wensen.

Dag 1          Windhoek  –   Gocheganas

Bij aankomst op de luchthaven van Windhoek, hoofdstad van Namibië,  haal je  de huurwagen af. Je kan logeren in de stad of ook in bv Gocheganas Nature Reserve (ongeveer 30 km ten zuiden van Windhoek – 75 km van de luchthaven).

Dag 2          Windhoek – Intu Africa

Vandaag gaat de tocht  zuidwaarts naar het Intu Afrika Kalahari Game Reserve (220 km). In  Intu Africa Game Reserve vind je een typisch Kalahari landschap met rode zandduinen en lichtgekleurde valleien. Er leven giraffen, gemsbokken (oryx), blauwe en zwarte wildebeesten, Burchell zebra’s en springbokken maar vooral interessant zijn de kleinere dieren zoals de meerkatten en de draai-jakhals (bat eared fox). Overnachting in Zebra Kalahari lodge.

Dag 3          Intu Africa Game Reserve

Na het ontbijt ga je op pad met een bushman tracker. Hij vertelt over de geschiedenis en gewoonten van Bosjesmannen en hoe ze in de woestijn kunnen overleven. Op die manier krijgt de grimmige schoonheid van dit Kalahari ´thirstland´ vanzelf een speciaal plekje in uw hart. Deze wandeling met bushman tracker is een unieke ervaring die je zeker niet mag missen.

Dag 4          Intu Africa Game Reserve – Namib Desert

Na het ontbijt verlaten jullie de Kalahari woestijn en rijden naar de Namib Desert. Hier kan je op verschillende plaatsen logeren.

Tip: logeren in Wolewedans Camp

Dag 5          Namib Desert

Ganse dag in dit prachtige woestijn landschap. Je verkent de hoogste zandduinen. Het landschap is absoluut spectaculair.

Dag 6          Namib Desert – Swakopmund

Vandaag rijden jullie verder naar het noorden. Onderweg passeren jullie Sesriem en Solitaire. Heb je nog niet genoeg van de mooie duinlandschappen dan kan je een bezoek brengen aan Sossuvlei. Overnachting in Swakopmund.

Dag 7          Swakopmund

Swakopmund is een kustplaats, gelegen aan de monding van de rivier de Swakop. Het stadje heeft een uitgesproken Duits karakter vanwege het feit dat Namibië ooit een Duitse kolonie was. Het is een populaire vakantiebestemming voor mensen uit Windhoek. Men komt hier voornamelijk om de vissen of voor een bezoek aan de robbenkolonie nabij Cape Cross.

Tip: uitstap naar Walvis Bay

Dag 8          Swakopmund – Twijfelfontein

Vanuit Swakopmund verder naar het noorden via Cape Cross. Hier kunnen jullie een kolonie van ongeveer 100.000 pelsrobben bezoeken. Tussen de pelsrobben zal je zeker verschillende jakhalzen opmerken die jacht maken op de pasgeboren jongen.

Dag 9         Twijfelfontein

Damaraland behoort tot één van de mooiste gebieden van Namibië. Het landschap bestaat uit open vlakten, graslanden en enorme granieten rotsen. In dit gebied leven er zwarte neushoorns, struisvogels, springbokken en de woestijnolifanten. Je vindt er het Petrified forest, rotsgravures en 150 miljoen jaar oude basalten zuilen, de Organ Pipes.

Tip: overnachten in Mowani Mountain Camp

Dag 10          Twijfelfontein – Etosha

Vandaag gaat de tocht naar Etosha, in het noorden van Namibië. Je kan via de westelijke ingang (Galton gate) rijden en een nacht logeren in Dolomite Camp of je kan ook naar Okaukuejo rijden en hier logeren. Net buiten de parkgrenzen ligt Ongava lodge. Etosha National Park is één van de mooiste en belangrijkste Game Reserves van Zuidelijk Afrika. Het werd in 1907 uitgeroepen tot een Nationaal Park en heeft een oppervlakte van 22.270 km². Het is de thuis van 114 verschillende soorten zoogdieren, 340 vogelsoorten, 110 soorten reptielen, 16 soorten amfibieën en verrassend veel soorten vis.

Dag 10         Etosha

Volledige dag om Etosha te verkennen. Je kan in de lodge een game drive met gids boeken of je kan zelf op verkenning gaan. Je kan tot in Namutoni rijden en het oostelijk gebied verkennen Onderweg passeren jullie de verschillende drinkplaatsen. Je zal ongetwijfeld verschillende dieren kunnen zien op deze plekken.

Dag 11          Etosha – Waterberg Plateau

Wil je graag een groen stukje van Namibië zien dan is Waterberg Plateau de place to be. Je vindt er ook een mooi berglandschap en er leven meer dan 200 vogelsoorten. Een mooie plek om te overnachten is Waterberg Plateau Wilnderness Lodge.

Dag 12          Waterberg Plateau – Erindi

Om deze prachtige trip in crescendo af te sluiten, is Erindi Game Reserve de ideale plek. Je vindt er een grote variëteit aan dieren. Er leven niet enkel olifanten, giraffen, nijlpaarden, verschillende soorten gazellen maar ook katten zoals de cheetah, luipaard en leeuw. Erindi betekent ‘een plaats van water’ en omvat 71.000 hectare waarop meer dan 12.000 soorten dieren leven. Het landschap is zowel bergachtig als open grasland en savanne. Overnachting in Old Traders Lodge.

Dag 13          Erindi

Volledige dag om te relaxen en dit gebied te verkennen. Je gaat op pad met een ranger van de lodge. Je verblijft op basis van een formule waarbij 2 activiteiten per dan zijn inbegrepen. Het gebied is malaria vrij.

Dag 14          Windhoek – Brussel

Jullie rijden terug naar Windhoek (ongeveer 160 km), de hoofdstad van Namibië. Onderweg kan je op de markt van Okahandja nog de laatste souvenirs kopen. Je kan nog een nacht in Windhoek logeren of terug naar Brussel vliegen.

Enthousiast? Informatie? Boeken?
Gebruik het contactformulier, bel 014 31 38 51 of mail griet@vanrompaeytravel.be

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Uw vraag