Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/u1637p18875/domains/vanrompaeytravel.be/public_html/wp-content/plugins/mainwp-child/mainwp-child.php on line 39
Spanje – Anadalusië verkennen met de auto | Van Rompaey Travel Spanje – Anadalusië verkennen met de auto | Van Rompaey Travel

Spanje – Anadalusië verkennen met de auto

PrijzenInbegrepenNiet inbegrepen

De rondreis Andalusië, die hieronder beschreven wordt, is bedoeld als voorbeeld. Wil je graag eens naar het zuiden van Spanje reizen? Contacteer ons https://www.vanrompaeytravel.be/contact/ en we maken samen met jou een programma op maat.

Dag 1     BRUSSEL – MALAGA – GRANADA

Vlucht naar Malaga vanuit Brussel. Je haalt de huurwagen af op de luchthaven en je rijdt naar Granada voor 2 overnachtingen. Je kan kiezen om te verblijven in een stadshotel ( bv. Palacio Santa Paula) of even buiten het centrum (bv. Villasur). Hotel Villasur ligt op ongeveer 2 km buiten de stad en er is een bushalte voor de deur van het hotel.

Dag 2     GRANADA

Vandaag kan je een bezoek brengen aan het Alhambra. Dit prachtige paleis staat  op de top van een beboste heuvel – de hoogste van de stad – die in de Middeleeuwen La Sabika genoemd werd. ‘La Sabika is de kroon op het hoofd van Granada… en het Alhambra is de robijn die de kroon siert’ schreef Ibn Zamrak (1333 – 1393).Inkomkaarten kan je bij ons op voorhand bestellen. Je krijgt een audioguide voor 48 u.

Restaurant Las Tomasas.

Dag 3     GRANADA – CORDOBA

Na het ontbijt vertrek je naar Cordoba. De afstand is 145 km. Onderweg naar Cordoba kom je langs een dorpje, Luque. Het dorpje zelf ligt boven tegen de heuvels, maar beneden langs de hoofdweg zal je aan de linkse kant het oude treinstation zien. Hier kan je een koffie drinken en ze verkopen er zeer lekkere noten. Op weg naar Cordoba passeer je in Baena, waar je een bezoek kan brengen aan Nunez de Prado. Natuurlijk moet je in Cordoba de Mezquita bezoeken. De Mezquita werd gebouwd in de 8ste – 10de eeuw en later bouwden de Christenen een gotische kathedraal in het hart van dit moslimheiligdom. Overnachting in Las Casas de la Juderia.

Overnachten in Hospes Palacio del Bailio.

Dag 4     CORDOBA – SEVILLA

De afstand van Cordoba naar Sevilla is 137 km. Onderweg passeer je het charmante stadje Ejica. Dit stadje staat bekend als ‘de braadpan van Spanje’. De reden is eenvoudig: in de zomer is het de warmste plek van Andalusië. Je vindt hier een overvloed aan torens. Ze dateren uit de gotische en barok periode en dienden als voorbeeld voor de kerktorens van de omgeving. In Meson Casa Emilio op de plaza Espagna zijn de lekkerste tapas te vinden. Sevilla heeft het grootst historisch centrum van Europa, waarin de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, de kathedraal met de toren Giralda, het Alcazar en de Torre del Oro zich bevinden. Je kan overnachten in hotel San Gil.

Dag 5 en 6 SEVILLA

2 Volledige dagen om Sevilla te verkennen: de Giralda, de kathedraal en Real Alcazar, de verschillende stadswijken… genoeg te beleven. En aan aan terrasjes en restaurantjes geen gebrek in Sevilla.

Fietstocht met gids.

Dag 7     SEVILLA – GRAZALEMA

Vandaag gaat de tocht langs de bekende ‘route van de witte dorpjes’ (La Ruta de los pueblos blancos). De weg loopt door een prachtig landschap. De huizen en kerken in de verschillende dorpen zijn wit geschilderd. De kalk die op de muren werd gesmeerd, diende als bindmiddel, isolatiemiddel tegen de hitte en als ontsmettingsmiddel bij epidemieën.

Grazalema is een klein wit dorpje met ongeveer 2500 inwoners. Het zal je verbazen maar Grazalema is het “natste dorp” van Spanje. Warme wolken vol vocht drijven de van Atlantische kust landinwaarts en stuiten in de provincie Cadiz op een barrière van opeenvolgende bergketens die hen naar hogere atmosferen dwingt, waardoor ze afkoelen. Door condensatie ontstaat dan neerslag.

Hotel El Fuerte ligt midden in het natuurpark Sierra de Grazalema. Er is een mooi zwembad en van hieruit beginnen prachtige wandel- en fietsroutes. 

Dag 8     GRAZALEMA / RONDA

Met de auto ben je in slechts 40 minuten in Ronda.  Je rijdt door een erg mooi landschap. Parkeren in Ronda is geen probleem: aan de rand van de stad zijn enkele parkings waar je de wagen veilig kan achterlaten. Bezoek het historisch centrum van Ronda en ook de mooie arena. Verder vind je in Ronda veel leuke restaurantjes en winkeltjes.

Dag 9     RONDA – MALAGA – BRUSSEL

De rit van Ronda naar San Pedro aan de kust is prachtig. Ze start op een hoogte van meer dan 1000 m en brengt je door een prachtig berglandschap helemaal tot aan de kust. In San Pedro kan je de autosnelweg nemen tot in Malaga. Misschien een vroege lunch op een terrasje aan de zee in Puerto Banus? Dit is afhankelijk van het tijdstip van de vlucht.

Vandaag lever je de wagen in op de luchthaven van Malaga en je neemt de vlucht naar Brussel.

  Enthousiast? Informatie? Boeken?
  Gebruik het contactformulier, bel 014 31 38 51 of mail griet@vanrompaeytravel.be

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw vraag