Azoren – Een mysterieuze archipel

PrijzenInbegrepenNiet inbegrepen
Contacteer ons voor de juiste prijzen en beste reisperiode.

De Azoren vormen een archipel in de Atlantische oceaan. Deze archipel bestaat uit een aantal bewoonde en onbewoonde vulkanische eilanden. De grootste stad van de Azoren, Ponta Delgada, ligt op het groene eiland Sao Miguel. Ponta Delgada is een goede uitvalsbasis om dagtochten te maken langs de ruige kust of de kratermeren en thermale bronnen in het binnenland te bezoeken.

Hieronder vind je een mogelijk 8 daags ontdekkingsprogramma van het eiland Sao Miguel, speciaal gemaakt om met kinderen te doen.Op de Azoren heerst er een maritiem klimaat met milde temperaturen variërend tussen de 16° in de winter en 25° in de zomer. Regen kan er alle dagen vallen maar minder frequent in de zomer. Een bekend gezegde op de Azoren is dat de 4 seizoenen in één dag kunnen passeren.

Wil je graag een andere route? Andere hotels?  Een combinatie met andere eilanden? Contacteer ons en wij maken voor jou een programma op maat.

Dag 1      Brussel – Sao Miguel

Met de Portugese luchtvaartmaatschappij TAP kan je via Lissabon naar Sao Miguel, het grootste eiland van de Azoren, vliegen. Bij aankomst zorgt de lokale agent voor de transfer naar Sao Miguel Park Hotel voor overnachting.

Dag 2      Jeep safari naar Sete Cidades

Vertrek om 09.00 u voor een boeiende daguitstap naar het westelijke gedeelte van het eiland. Een tocht met de jeep biedt de mogelijkheid om de belangrijkste bezienswaardigheden te ontdekken zoals de enorme vulkanische krater (omtrek van 12 km!) maar laat ook toe om de asfaltweg te verlaten op zoek naar schitterende uitkijkpunten. Lunch in een lokaal restaurant. Op de terugweg via het Lagoa do Fogo meer is er een stop in Caldeira Velha, inclusief tijd om te baden in een natuurlijke warm waterbron!

Dag 3      Whale watching      

Walvissen zoeken de wateren rond de Azoren op. Misschien zie je er vandaag wel een..Je gaat een halve dag op de oceaan om walvissen te observeren (duur: ongeveer 3 uren)! Na een korte briefing i.v.m de veiligheid en de verschillende diersoorten, vaart een ervaren schipper de boot uit Een  bioloog geeft de nodige uitleg tijdens de tocht. Met een beetje geluk zal je één van de 24 soorten walvisachtige of dolfijnen die hier leven spotten.

Dag 4      Vrije dag in Ponta Delgada

Vrije dag in Ponta Delgada, de belangrijkste havenstad van de Azoren. De stad werd oorspronkelijk bewoond door vissers die aangetrokken werden door de beschutte baaien. Vandaag is het een dynamische stad met een bloeiend economisch en cultureel leven. Bezoek zeker één van de mooie botanische tuinen die de stad rijk is.

Dag 5      Wandeling Lagoa do Fogo, ‘vuurmeer’

De Azoren zijn ideaal om mooie wandelingen te maken. Tijd om onze stapschoenen aan te trekken voor een gevarieerde maar soms wel steile wandeling. Je wandelt smalle paden naar Lagoa do Fogo of vuurmeer, gelegen op de bodem van een vulkaankrater. Dit meer ligt in het centrale berggebied van het eiland. Dit meer ontstond in 1563 na een vulkaanuitbarsting. Picknick lunch. Opmerking: excursie van 6 à 7 uur, waarvan ± 4 uur wandelen, afstand: ±11-15 km, hoogteverschil: ±380 meter, moeilijkheidsgraad: gemiddeld.

Dag 6      Excursie naar de mystieke Furnas krater

Na een stevig ontbijt vertrek naar Furnas waar je per kajak het grote meer, omgeven door groene en steile hellingen,  verkent. Na de lunch is er een fietstocht van ± 2 uur in de omgeving van Furnas, bekend om de stomende geisers en borrelende warm waterbronnen.De vulkanische grond van de noordkust van het Lagoa das Furnas is zo heet dat de eilandbewoners er cozido komen bereiden. Deze stoofschotel van vlees en groenten moet zus uur onder de grond sudderen.

Dag 7      Vrije dag in Ponta Delgada

met een huurwagen zelf op verkenning gaan

Dag 8      Sao Miguel – Brussel

Je vliegt terug naar Brussel (of een andere luchthaven) met TAP.

  Enthousiast? Informatie? Boeken?
  Gebruik het contactformulier, bel 014 31 38 51 of mail griet@vanrompaeytravel.be

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw vraag