België – Kasteelbeleving …etiquette vroeger en nu.

PrijzenInbegrepenNiet inbegrepen

Ontdek meer over de historiek van etiquette en de typische huidige gebruiken in een historisch en feeëriek kader. Welke omgeving is er nu meer geschikt om meer te weten te komen over etiquette dan een echt kasteel.

Het kasteel van Ordingen in St Truiden is de perfecte locatie.  Het is een historisch landgoed waar het hoogste niveau van gastvrijheid en gastronomie wordt aangeboden. In de rijkelijk gedecoreerde salonkamers zijn de authentieke elementen bewaard en de kamers, ingericht door Pieter Porters, stralen luxe en romantiek uit van het hoogste niveau. Bovendien is dit exclusieve luxehotel een perfecte uitvalsbasis om de regio te verkennen.

We hebben een 2-daags programma uitgewerkt, maar corona heeft de planning in de war gestuurd. We hopen dat het mogelijk zal zijn om deze ‘kasteelbeleving’  in het voorjaar  2021 opnieuw op de agenda te zetten. Het programma kan je alvast bekijken.

We kunnen dit programma niet realiseren zonder de medewerking van Isabelle Coppens (Gracious Manners). Wil je haar beter leren kennen, neem alvast een kijkje op de website van Gracious Manners https://www.graciousmanners.be/

Dag 1

Ontvangst op het kasteel met koffie en een kleine versnapering. Ondertussen verneem je alles wat je wil weten over etiquetteregels bij begroetingen. We fietsen (elektrische fietsen) naar de gerestaureerde stroopfabriek, één van de laatste restanten van de industriële verwerking van fruit en stroop. Een gids zal tijdens de rondleiding het verhaal vertellen van het Haspengouwse fruit en de verwerking ervan. In de streekproductenshop van deze unieke industrieel archeologische site vind je uiteraard vele lokale lekkernijen.

Op de terugweg naar het kasteel stoppen we op een mooie locatie om te aperitieven en lunchen nadien op het kasteel. In de namiddag staat een bezoek aan St Truiden op het programma (rondleiding met gids). Tijden het diner worden we verder ingewijd in de geheimen van de etiquette. Bij dineren hoort een lekker aperitief en dus voorzien we een degustatie van de champagne wijnen  van het Wijnhuis Louis Casters (Wijnhuis Louis Casters – https://champagne-louis-casters.fr/nl/homepagina/).

Na het diner kan je verder dromen in een prachtige kamer van het kasteel.

Dag 2

Na het ontbijt wandelen we met een gids in de omgeving en vernemen alles over ‘Pompoenen, kapoenen en gevulde schoenen’. Wanneer we spreken over etiquette kan ‘afternoon tea’ niet ontbreken op het programma. Eerst drinken we nog een glaasje lekkere champagne en daarna laten we ons tijdens de ‘afternoon tea/ lunch’ opnieuw onderdompelen in de wereld van de etiquette.

Einde programma is voorzien rond 16.00 u.

We voorzien de mogelijkheid om een ballonvaart (onder voorbehoud van de weersomstandigheden) te maken boven deze prachtige streek. Hiervoor werken we samen met Yves Lannoy Ballooning. Om nu al even ‘in hogere sferen’ te komen, ontdek alles over ballonvaren op de website https://www.ballonnetjevaren.be/nl

  Enthousiast? Informatie? Boeken?
  Gebruik het contactformulier, bel 014 31 38 51 of mail griet@vanrompaeytravel.be

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw vraag