Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/u1637p18875/domains/vanrompaeytravel.be/public_html/wp-content/plugins/mainwp-child/mainwp-child.php on line 39
Chili – Op avontuur in Patagonië en Atacama woestijn – reizen in kleine groep. | Van Rompaey Travel Chili – Op avontuur in Patagonië en Atacama woestijn – reizen in kleine groep. | Van Rompaey Travel

Chili – Op avontuur in Patagonië en Atacama woestijn – reizen in kleine groep.

PrijzenInbegrepenNiet inbegrepen
5.790 euro pp - op basis van verblijf in een tweepersoonskamer. 1.250 euro - toeslag eenpersoonskamer.  
Vluchten heen terug, luchthaventaksen en bagage. Binnenlandse vluchten en alle transfers. Verblijf in genoemde hotels of gelijkwaardig - alle vermelde maaltijden. Alle vermelde uitstappen met een Engelssprekende gids. Uitgebreid programmaboekje en reisgids per kamer.
Persoonlijke uitgaven. Verzekeringen. Fooien.

Een “langgerekt” land, dat zich uitstrekt over een lengte van bijna 5.000 km en een breedte van slechts 200 km, langs de ruggengraat van Zuid-Amerika, het Andesgebergte en van de grote woestijnvlakte van de Atacama tot aan de ijskoude wateren van de mythische Kaap Hoorn, het laatste stukje land voor de Zuidpool.

Chili, dat is een grandioze natuur met een oneindige verscheidenheid aan landschappen en klimaten: de droogste woestijn ter wereld,  de Atacama, bergmeren met kristalhelder water, wouden met zeldzaam natuurschoon, hoge besneeuwde bergtoppen, vulkanen, metershoge granieten rotsen zoals die in het prachtige nationale park Torres del Paine en reusachtige gletsjers en fjorden.

Een ongelofelijke fauna: lama’s, condors, zeehonden, pinguïns,… Bruisende steden als Santiago, steden met een rijk verleden zoals Valparaiso waar nog de sfeer van de Kaap-Hoornvaarders uit de tijd van de grote zeilschepen hangt, Punta Arenas in het uiterste zuiden aan de straat van Magelaen, vaderland van de dichter Pablo Neruda.

Chili, dat is ook Rapa Nui, het mysterieuze Paaseiland op 3.700 km van de kust, tussen Amerika en Polynesië…. met zijn mysterieuze beelden.

Wil je graag dit prachtige land verkennen? Schrijf dan snel in voor deze rondreis in kleine groep. Je kan het contactformulier gebruiken : https://www.vanrompaeytravel.be/contact/

Zondag 16 oktober 2022                       BRUSSEL – SANTIAGO

Vertrek naar Santiago de Chile met Iberia.

Maandag 17 oktober 2022                    SANTIAGO

Bij aankomst worden we verwelkomd door de gids en rijden we naar hotel Atton El Bosque****. Na de lunch gaan we op verkenning in de stad. We bezoeken het historisch centrum en passeren bij het Palacio de la Moneda, de Plaza de Armas, de kathedraal, park Forestal, het museum voor Schone Kunsten. Barrio Bellavista, de verblijfplaats van Pablo Neruda, een echte bohémien buurt, staat eveneens op het programma. Vlakbij de Basilica de la Merced vind je de beboste Cerro Santa Lucia. Van op deze heuvel heb je een mooi uitzicht over de stad. In de late namiddag keren we terug naar het hotel Atton El Bosque voor overnachting.

Dinsdag 18 oktober 2022                    SANTIAGO – GUADAL

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Balmaceda. Van hieruit doen we één van de mooiste étappes van de reis: we rijden door Parque Nacional Cerro Castillo en verder over de Carratera Austral langs de oevers van het prachtige Lago General Carrera. Het is een rit langs ruige berglandschappen, groene weidegebieden aan de voet van de Cerro Castillo en prachtige bergmeren. We nemen de boot in Puerto Tranquilo en bezoeken de ’marble caves’. De marmergrotten tonen een schoonheid die je nog nooit eerder hebt gezien. Vanwege het constant wisselend waterniveau zijn de Marble Caves elke dag weer anders. Opvallende eilanden langs de kustlijn aan de Chileense kant komen boven het azuurblauwe water uit. Daarna rijden we naar Guadal voor 3 overnachtingen in het Terra Luna Lodge***sup . Verblijf op basis van vol pension.

Woensdag 19 oktober 2022                 EXCURSIE NAAR DE LEONA GLETSJER

Vanuit de lodge kan je een prachtige zonsopgang zien. Na het ontbijt staat een tocht naar de Leona Gletsjer op het programma. Deze tocht is ongetwijfeld een van de meest complete trips in Patagonië: de ganse dag kan je genieten van het indrukwekkende landschap. De boottochten worden afgewisseld met korte wandelingen. We steken met een speedboot het Lago General Carrera over en varen richting Leona Gletsjer. Na deze spannende boottocht maken we een korte wandeling. We steken de rivier over om dan opnieuw de boot te nemen naar de Leon Gletsjer. Ondertussen is het lunchtijd en piknikken we vlakbij de gletsjer. Voor we terugkeren naar de lodge maken we nog een korte wandeling over de gletsjer. Dan is het tijd voor de avontuurlijke terugtocht naar Terra Luna Lodge. Avondmaal en overnachting in Terra Luna Lodge.

Donderdag 20 oktober 2022                 LAGO GENERAL CARRERA

Er zijn verschillende excursies mogelijk vanuit de lodge. Op ons programma staat de trip naar Rio Baker: River Baker watervallen, Cochrane en Tamango reserve. Misschien komen we in Reserva Nacional Tamango  een huemul, het Chileense rendier, tegen. Avondmaal en overnachting in Terra Luna Lodge***sup.

Vrijdag 21 oktober 2022                        GUADAL – PUNTA ARENAS

‘s Morgens, transfer naar de luchthaven van Balmaceda en vlucht naar Punta Arenas via Puerto Montt, gelegen aan de oevers van de ‘Straat van Magellaan’. Bij aankomst worden we opgewacht door een vertegenwoordiger van de lokale agent die ons naar Hotel Lacolet *** brengt.

Zaterdag 22 oktober 2022                     PUNTA ARENAS – ISLA MAGDALENA – PUERTO NATALES

Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar de haven van Punta Arenas voor een prachtige tocht naar Isla Marta en Isla Magdalena. We nemen de boot en varen eerst naar het eiland Marta om er zeeleeuwen en zeeolifanten te observeren (vanuit de boot). De volgende halte is Isla Magdalena.  Op dit eiland leven duizenden pinguïns in verschillende kolonies. Men schat dat het er ongeveer 120.000 zijn. Er is een wandelpad van ongeveer een kilometer lang. Het pad is afgezet met touwen zodat je niet in hun nesten trapt. Er staat een vuurtoren op het eiland maar verder zie je overal waggelende pinguïns met hun donzige kuikens. Ze zijn niet schuw en erg nieuwsgierig … zo kan je ongestoord genieten van deze bijzondere plek.

In de late namiddag keren we terug naar Punta Arenas en rijden naar Puerto Natales. Weskar Patagonian Lodge***sup is onze verblijfplaats voor de volgende 3 nachten. In het restaurant kan je lekkere Chileense gerechten proeven en tegelijk genieten van het adembenemend uitzicht over  de  Ultima Esperanza Fjord. Er is een ruime keuze Chileense wijnen en streekbieren. Proef zeker de huisgemaakte pisco sour…

Zondag 23 oktober 2022                    GLETSJER SERRANO- BALMACEDA

Vandaag staat er al weer een prachtige uitstap op het programma: Balmaceda en Serrano gletsjer. We passeren de Eberhard fjord en zien ongetwijfeld zeemeeuwen, aalscholvers en andere zeevogels, die de boot volgen. Deze tocht neemt ons mee door een labyrint van water en ijs met op de achtergrond  de beboste bergruggen. We varen tot bij de Cerro Balmaceda met de gelijknamige gletsjer.  Vroeger liep het ijs tot in het water. Tegenwoordig heeft de gletsjer zich al aardig teruggetrokken. Vanaf Puerto Toro loopt een pad van ongeveer 1 km naar de volgende gletsjer, Serrano. Deze gletsjer loopt wel tot in het water. Na de lunch wandelen we tot bij de Serrano gletsjer. In de namiddag keren we terug naar Weskar Patagonian Lodge ***sup voor overnachting.

Maandag 24 oktober 2022                   N. P. TORRES DEL PAINE

Nationaal Park Torres del Paine behoort tot UNESCO wereldpatrimonium. Dit park wordt beschouwd als één van de mooiste van Patagonië. Het grillige berglandschap wordt doorsneden door rivieren, fjorden en meren. We maken een tocht langs Lago Sarmiento, Lago Figueroa en Lago Nordenskjold. Op de terugweg bezoek aan de grot van Milodon, op ongeveer 25 km van de lodge. Lunch onderweg. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag. Overnachting in het hotel Weskar Patagonian Lodge***sup..

Dinsdag 25 oktober 2022                   PUERTO NATALES – SANTIAGO

 Na het ontbijt rijden door de steppe van Patagonië naar de luchthaven van Punta Arenas voor de vlucht naar Santiago. Transfer naar  Holiday Inn Airport****. Morgen vertrekken we met een vroege vlucht naar Calama en daarom logeren we aan de luchthaven.

Woensdag 26 oktober 2022                SANTIAGO –  SAN PEDRO DE ATACAMA

 Na een vroeg ontbijt vlucht naar Calama. Het is geen aantrekkelijke stad om te bezoeken maar vormt de toegang tot het Atacama woestijngebied. Het gebied maakt deel uit van het Nationaal natuurreservaat Los Flamencos en telt een verscheidenheid aan rots- en zandformaties die zijn ontstaan door wind- en watererosie. Op de luchthaven maken we kennis met de gids die ons de volgende dagen zal inwijden in de geheimen van de woestijn. We rijden naar San Pedro de Atacama (105 km/ 2 uren rijden),  gelegen op een hoogte van 2.440 m. We logeren 3 nachten in Hotel Altiplanico**** en verblijven op basis van half pension (ontbijt en lunch).

Na de lunch kan je het stadje verkennen en flaneren door de gezellige straatjes en langs Iglesia de San pedro, Casa Incaica,… In de namiddag bezoek aan Valle de la Luna,  Vallei van de maan, met op de achtergrond de Cordillera de la Sal. In de latere namiddag zet het licht de woestijngrond in de meest bijzondere kleurschakeringen, van goud en purper tot okergeel. Een tocht naar de Valle de la Luna behoort tot de hoogtepunten van de reis.

Donderdag 27 oktober 2022                 EL TATIO – MACHUCA

Vandaag gaan we heel vroeg op pad… je zal een uitzonderlijk spektakel kunnen meemaken: de zonsopgang bij de geisers van El Tatio op 4.300 m hoogte. Het is een aangrijpend schouwspel van springfonteinen die stoom spuwen uit verschillende gaten. Onvergetelijke ervaring in een geothermisch pleinlandschap omringd door hoge pieken. We keren terug naar het hotel via Machuca, een klein woestijndorpje. Je kan er lama’s en vicuna’s aantreffen. Bij het kerkje staat een losstaande toren. Er is eveneens een rituele tafel waar men vroeger offers bracht aan Pachamama, Moeder Aarde. Inheemse gewoonten en katholieke rituelen gaan hier samen. Lunch onderweg. Overnachting in hotel Altiplanico****.

Vrijdag 28 oktober 2022                       SALARES – TOCONAO – MENIQUES – MISCANTI

Vandaag staat een bezoek aan de spectaculaire bergmeren van Miscanti en Miniques op het programma. Deze meren liggen op een hoogte van 4.350 m en hierdoor is de lucht heel ijl. Miscanti is een prachtig meer omgeven door vulkanen van de Andes. Het water is helblauw en verschillende watervogels komen er op af. Lake Mineques vormt zelfs een broedplaats voor veel vogels en om die reden mag je er niet te dicht bij komen. Op weg naar het zuiden passeer je het dorp Socaire (3500 m). Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de Salar de Atacama. Na de lunch, vertrek naar de Salar de Atacama. Het is een schijnbaar eindeloze witte zoutvlakte, onderbroken door enkele lagunes, waar flamingo’s op zoek zijn naar micro-organismen.

Op de terugweg naar San Pedro de Atacama bezoeken we het koloniale dorpje Toconao. Het ligt op 38 km van San Pedro. Vooral de prachtige witte klokkentoren uit 1750 trekt de aandacht. Zoals op vele plekken  in deze regio zijn de torens los van de kerk gebouwd. Een andere bezienswaardigheid in Toconao is het historische irrigatiesysteem dat nog steeds in gebruik is. Terugkeer  naar hotel Altiplanico**** in de late namiddag.

Zaterdag 29 oktober 2022                    SAN PEDRO DE ATACAMA – SANTIAGO

Vrije voormiddag en in de namiddag transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Santiago. Overnachting in het hotel Holiday Inn Airport****. Op dit moment zijn niet alle binnenlandse vluchten gekend. Afhankelijk van het tijdstip van de vlucht zal de overnachting in Santiago aan de luchthaven zijn of in de stad.

Zondag 30 oktober 2022                   SANTIAGO – MADRID – BRUSSEL

Transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Brussel via Madrid. Aankomst in België op maandag 31 oktober 2022.

Einde van een prachtige reis!

  Enthousiast? Informatie? Boeken?
  Gebruik het contactformulier, bel 014 31 38 51 of mail griet@vanrompaeytravel.be

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw vraag