Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/u1637p18875/domains/vanrompaeytravel.be/public_html/wp-content/plugins/mainwp-child/mainwp-child.php on line 39
Colombia – Een parel in Latijns-Amerika | Van Rompaey Travel Colombia – Een parel in Latijns-Amerika | Van Rompaey Travel

Colombia – Een parel in Latijns-Amerika

PrijzenInbegrepenNiet inbegrepen
Contacteer ons voor de juiste prijzen https://www.vanrompaeytravel.be/contact/  
   

Colombia ligt ingeklemd tussen de Andes, de grote oceaan en de Caribische zee. Je vindt er  mysterieuze archeologische sites, besneeuwde bergtoppen, witte zandstranden, adembenemende landschappen, kleurrijke bevolkingsgroepen, bergdorpjes, charmante stadjes met mooie koloniale architectuur, kunst, heerlijk Colombiaanse koffie… en nog veel meer. Tijdens deze rondreis kan je kennismaken met dit prachtige land.

Onderstaand programma is slechts een van de vele mogelijkheden.

Wil je graag een programma op maat? Contacteer ons: https://www.vanrompaeytravel.be/contact/

DAG 1                    BRUSSEL – MADRID – BOGOTA 

Vlucht van Brussel via Madrid naar Bogota, hoofdstad van Colmbia. Bij aankomst verwelkoming door de lokale agent en transfer naar hotel The Orchids voor overnachting.

DAG 2                    BOGOTA –  VILLA DE LEYVA

Na het ontbijt rijden we richting Tocancipá en Gachancipá. Onderweg houden we halt bij de lagune van Guatavita. Voor de Muiscas is dit een heilige plek (legende van El Dorado, de gouden man). We maken een wandeling rond het meer en de gids vertelt ons meer over de legende van El Dorado. Na de lunch gaat de rit verder naar Villa de Leyva. Deze plek, in een hoge vallei op 2144 m, wordt door velen beschouwd als een van de mooiste koloniale stadjes in Colombia. De koloniale huizen rond de Plaza Mayor (14000 m²) zijn witgekalkt en hier worden jaarlijks verschillende festivals gehouden. We bezoeken de stad en in de latere namiddag kunnen we nog wat flaneren door de straatjes of op een van de vele terrasjes nagenieten van deze dag. Overnachting in het hotel Posada San Antonio***.

DAG 3                  VILLA DE LEYVA – ZIPAQUIRÁ  – BOGOTA

Op weg naar Bogota brengen we een bezoek aan de ondergrondse kathedraal in Zipaquirá. Deze ondergrondse kathedraal is gevestigd in een zoutmijn (La Catedral de Sal). Lunch onderweg en daarna rijden we verder naar Bogota. Overnachting in het hotel The Orchids.

DAG 4                    BOGOTA – POPAYAN

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Popayan, ‘La Ciudad Blanca’. Lunch onderweg in een lokaal restaurant. In Popayan vind je witgekalkte koloniale huizen en monumenten. De stad heeft een speciale plek in het hart van de Colombianen. Het is niet alleen het vertrekpunt voor een verkenning van Tierradentro maar ook een plek waar jaarlijks veel festiviteiten worden gehouden tijdens de Semana Santa. Popayan was vooral een religieus en politiek centrum voordat Cali opkwam. Overnachting in het hotel La Plazuela***.

DAG 5                    POPAYAN – SYLVIA – TIERRADENTRO

Vertrek naar Silvia (op 60 km van Popayan) voor een bezoek aan de lokale markt. Silvia is het centrum van de Guambiano indianen. Dit is een autochtone gemeenschap die leven in de kleine gehuchten in de bergen rond de stad. Op dinsdag komen zij per ‘Chiva’ (lokale typisch Colombiaanse bus), te paard of te voet naar de lokale markt van Silvia om hun groenten, fruit en  allerlei handgemaakte spullen te verkopen. Nadien rijden we verder naar Tierradentro (op 1700 m hoogte en 100 km ten westen van Popayan) en overnachten in de herberg El Refugio.

DAG 6                    TIERRADENTRO

Vandaag bezoeken we de archeologische sites en maken we kennis met de graftombes en de belangrijkste bezienswaardigheden van UNESCO Werelderfgoed Tierradentro. Deze beschermde zone, verspreid over een subliem berglandschap, omvat 5 verschillende begraafplaatsen met graftombes.

We bezoeken de musea (archeologisch en etnologisch) aan de ingang van de site en komen er meer te weten over het leven van de inheemse Nasa en de voorwerpen afkomstig van de begraafplaatsen. Daarna wandelen we naar de Alto del Aguacate, een plek die enkel te voet bereikbaar is. We lunchen op de site en in de namiddag verkennen we de andere delen van deze mysterieuze en magische plek. We keren voldaan terug naar hotel El refugio*** voor overnachting.

DAG 7                    TIERRADENTRO  – SAN AGUSTIN

Vandaag rijden we door een bergachtig landschap naar San Agustin. Een mooie rit van circa 7 uur door de bergen. We passeren boven de 3500 m (de boomgrens) en rijden door de Colombiaanse Paramo (hoogvlakten met meren, veen en grasland, door gletsjers gevormde valleien en afgewisseld met struiken en kleine bossen). De páramo wordt ook wel de spons van de Andes genoemd. Overnachting in het hotel Akawanka Lodge***.

DAG 8                    SAN AGUSTIN

Vandaag staat het archeologisch nationaal park en Altos los Idolos in San Agustin, werelderfgoed UNESCO sedert 1995, op het programma. Deze indiaanse cultuur is een van de bekendste van de precolumbiaanse beschavingen die zich in het gebied van het huidige Colombia ontwikkelden. Er is weinig met zekerheid bekend over de San Agustin indianen. Maar op de site vind je zeker 500 graftombes en beelden, waarvan de hoogste zo’n zeven meter hoog zijn. De beelden stellen soms monsters, en soms realistische dieren zoals adelaars, kikkers en jaguars voor.

Middagmaal onderweg. In de namiddag staat een bezoek aan Alto los Idolos op het programma. In de namiddag keren we terug naar hotel Akawanka Lodge***.

DAG 9                    SAN AGUSTIN – CARTAGENA

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Neiva voor de vlucht naar Cartagena (via Bogota). Bij aankomst in Cartagena, parel van de Colombiaanse Caraïben,  verwelkoming door de lokale agent en  transfer naar Hotel Bantu****.  Avondmaal in een lokaal restaurant.

DAG 10                  CARTAGENA

Vandaag gaan we op verkenning in Cartagena, een van de mooiste Latijns – Amerikaanse steden. Eerst nemen we de fiets en daarna wandelen we langs de‘ Parque Bolivar, Museo del Oro, paleis van de Inquisitie, de kerk van Santo Domingo, de kathedraal en het museum van de stadswallen. Uiteraard bezoeken we al deze plekken.

In de namiddag is er nog voldoende vrije tijd om op eigen houtje door de kleine steegjes te flaneren en te relaxen op een van de vele terrasjes. Overnachting in Hotel Bantu****.

DAG 11                 CARTAGENA – PARQUE NATIONAL TAYRONA

Via de kustweg  rijden we naar  het nationale park van Tayrona (4 u.). Dit park bestaat uit kustlijn en ongerepte jungle, af en toe onderbroken door de meest idyllische baaien, omringd door kokospalmen. In dit gebied woonde de Tayrona-stam, her en der zijn er nog overblijfselen van hun cultuur in het park te zien. Middagmaal onderweg. We overnachten in Hotel Gitana del Mar. De namiddag is vrij om te genieten aan het prachtige strand.

DAG 12                 PARQUE NATIONAL TAYRONA – PUEBLITO

Tayrona Park is een nationaal park met een overweldigende flora en fauna. We wandelen over de goed aangelegde wandelpaden en horen de aapjes ritselen in de bomen. Misschien zien we wel een zeldzame vlinder. Er leven meer dan 300 soorten vogels en 700 plantensoorten. Op ons programma staat de wandeling naar El Pueblito (3 tot 4 u heen en terug), een archeologische site met ruïnes van een Tayrona dorp. We piknikken onderweg en na dit bezoek wandelen langs een ander pad terug naar beneden, naar de tropische stranden van Tayrona. Overnachting in Hotel Gitana del Mar.

DAG 13                  PARQUE NATIONAL TAYRONA

Tijdens de voormiddag kan je nog relaxen aan het strand. In de namiddag transfer naar de luchthaven van Santa Marta voor de vlucht naar  Bogotá. De lokale agent brengt ons naar hotel The Orchid voor avondmaal en overnachting.

DAG 14                   BOGOTA – MADRID

Na het ontbijt wandeling door de wijk Candelaria, een van de oudste en kleurrijkste buurten van de stad. Bezoek aan de kathedraal, het paleis van Cardenalicio, de koloniale kerk van de Sagrario, het huis van Florero en het justitiepaleis.

Je kan Colombia niet verlaten zonder het Botero museum te bezoeken. Je vindt er schilderijen en sculpturen van de grootste hedendaagse kunstenaar van Colombia. In het Museo del Oro ontdek je de meest uitgebreide collectie Precolumbiaanse gouden voorwerpen ter wereld. Vrije tijd tot de moment van vertrek naar de luchthaven.

  Enthousiast? Informatie? Boeken?
  Gebruik het contactformulier, bel 014 31 38 51 of mail griet@vanrompaeytravel.be

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw vraag