Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/u1637p18875/domains/vanrompaeytravel.be/public_html/wp-content/plugins/mainwp-child/mainwp-child.php on line 39
Egypte – De geheimen van de Nijl | Van Rompaey Travel Egypte – De geheimen van de Nijl | Van Rompaey Travel

Egypte – De geheimen van de Nijl

PrijzenInbegrepenNiet inbegrepen
 • Vluchten met Egypt Air, luchthaventaksen en bagage.
 • 7 nachten aan boord van de MS Imagine***** (4* naar Europese normen), of gelijkwaardig op basis van volpension.
 • Nederlandstalige gids-egyptoloog.
 • Alle excursies, transfers en inkomgelden.
 • De optionele excursies.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven.
 • Reis- en/of annulatieverzekering.
 • Visumkosten: 28 euro cash te betalen in Egypte.
 • Fooien (+/- 50 euro per persoon).
 • Eventuele verhoging luchthaventaks of brandstoftoeslag.
Dag 1             Brussel – Caïro – Luxor

Je vliegt via Caïro naar Luxor. Bij aankomst brengt een vertegenwoordiger van de lokale agent je naar de boot en kan je inschepen voor de 8-daagse Nijlcruise. Je verblijft op basis van vol pension.

  

Dag 2             Luxor – Edfu

Vandaag breng je een bezoek aan de kolossen van Memnon, de Vallei Der Koningen en Koninginnen en de Tempel van Hatsjepsoet. Deze tempel is niet gebouwd volgens een klassiek plan. Het is een open lichtglooiende constructie op 3 niveaus met een frontale portiek en een centrale opgang voor elk terras.

Je keert terug naar de boot. Tijdens de lunch vertrekt de boot richting Edfu.
  

Dag 3             Edfu – Aswan

Bezoek aan de tempel van Horus in Edfu. De tempel is goed bewaard gebleven. Dit is te danken aan het feit dat men tijdens de bouw de plannen consequent heeft uitgevoerd. In de tempel van Horus voelt men nog de sereniteit en het sacrale karakter dat een dergelijk monument kan uitoefenen.

Terugkeer naar de boot en afvaart richting Aswan.

  

Dag 4             Aswan – Philae

Bezoek aan de tempel van Philae, gewijd aan de godin Isis, aan de onvoltooide obelisk en aan de Hoge dam. Terugkeer naar de boot voor lunch.  In de namiddag vaar je met een felouka naar het Lord Kitchener-eiland voor een bezoek aan de botanische tuinen.

  

Dag 5             Aswan – Kom Ombo

In de vroege ochtend, optioneel bezoek aan Abu Simbel. Het is één van de meest indrukwekkende tempels uit het Oude Egypte, gebouwd door Ramses II. Voor de grote tempel bevinden zich vier indrukwekkende figuren die de farao Ramses II voorstellen. De kleinere tempel is gewijd aan Hathor, gebouwd door Ramses II voor koningin Nefertari.

Na dit bezoek terug naar de boot voor lunch en afvaart richting Kom Ombo. Terwijl de boot verder vaart kan je genieten van de flora en fauna langs de oevers van de Nijl.

  

Dag 6             Kom Ombo – Luxor

Bezoek aan de tempel van Kom Ombo. Deze tempel ligt in een bocht dicht bij de rivier. Gevolg is dat in de loop der tijd de voorhof en pyloon verzakt en uiteindelijk weggespoeld zijn. Het is een dubbele tempel, gebouwd ter ere van Sobek met de krokodillenkop en Horus met de valkenkop. De bouw van twee tempels tegen elkaar komt in Egypte alleen in Kom Ombo voor.

Lunch aan boord terwijl de boot verder vaart naar Luxor.

  

Dag 7             Luxor

Bezoek aan de tempels van Karnak en Luxor. De tempel van Karnak is  een groot tempelcomplex maar enkel de tempel van Amon is toegankelijk voor het publiek. Vroeger was de tempel van Karnak verbonden met de tempel van Luxor via een 2.5 km lange sfinxen laan. De tempels van Karnak vormen niet alleen het grootste religieuze domein uit de Oudheid, maar overspannen ook een lange bouwgeschiedenis van meer dan twee millennia. Meer dan 30 farao’s werkten mee aan de bouw.

De tempel van Luxor valt op door haar mysterieuze proporties waardoor vele architecten en wetenschappers gefascineerd zijn.

Na de lunch kan je op eigen houtje het museum van Luxor bezoeken.

 

Dag 8             Luxor – Caïro – Brussel

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Brussel.

  Enthousiast? Informatie? Boeken?
  Gebruik het contactformulier, bel 014 31 38 51 of mail griet@vanrompaeytravel.be

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw vraag