Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/u1637p18875/domains/vanrompaeytravel.be/public_html/wp-content/plugins/mainwp-child/mainwp-child.php on line 39
Emilia Romagna – Koken met een Italiaanse chef. | Van Rompaey Travel Emilia Romagna – Koken met een Italiaanse chef. | Van Rompaey Travel

Emilia Romagna – Koken met een Italiaanse chef.

PrijzenInbegrepenNiet inbegrepen

De vruchtbare streek Emilia Romagna wordt ook wel de buik van Italië genoemd. Heerlijke producten komen uit deze streek: de Parmaham, Balsamico azijn, Parmigiano – Reggiano en Grana Padana, truffels en Lambrusco. Je kan er voortreffelijk eten en prachtige historische steden bezoeken. De oudste universiteit van Europa bevindt zich in Bologna. Schitterende mozaïeken uit de Romeinse en Byzantijnse periode kan je bewonderen in Ravenna. Modena staat voor snelle auto’s van Ferrari en Maserati en is eveneens de geboorteplaats van Luciano Pavarotti.

Niet ver van deze historische plekken vind je het wijndomein Borgo Condé Wine Resort,  perfecte uitvalbasis voor een truffeljacht en verkenning van Emilia Romagna, maar ook de plek waar een Italiaanse chef je enkele geheimen van de voortreffelijke lokale keuken zal verklappen.

Dit programma kan  een voorbeeld zijn voor een mogelijk trip met vrienden, familie en/of collega’s. Je kan kiezen uit een ruim aanbod activiteiten: bezoek aan een olijfboerderij, bezoek aan Ravenna en Cesena, tochten met een vespa, ritje met een Ferrari…

Wil je graag een verblijf in Borgo Condé of een mooie rondreis Italië, contacteer ons via het contactformulier https://www.vanrompaeytravel.be/contact/

Dag 1          Brussel – Bologna

Je vliegt vanuit Brussel, Eindhoven of een andere luchthaven naar Bologna. Bij aankomst in Bologna haal je de huurwagen af aan de luchthaven. Het is ongeveer een uur rijden naar Fiumana di Predappio. In het restaurant van Borgo Conde Wine Resort, La Cittadella del Vino, kan je ’s avonds lekker eten en de wijnen van het domein proeven. 

Dag 2          Koken met een Italiaanse chef

Na het ontbijt is het tijd om zelf pasta te maken. De kookles begint om 09.30 u. en duurt tot 12.00 u. Stap voor stap worden recepten besproken en de geheimen van de Italiaanse keuken ontrafeld. We maken verse pasta, tagliatelle en gevulde cappelletti. Saus mag niet ontbreken op het menu en we maken ook een echte Piadina klaar. Lunch bestaat uit de gerechten die we hebben klaargemaakt. Vrije namiddag en om 18.00 u. staat een bezoek aan de wijnkelders van Borgo Condé Wine resort en een wijnproeverij op het programma.

Dag 3          Truffeljacht

Na het ontbijt worden we verwacht in Sant’ Agata Feltria om met een truffelexpert en zijn hond op zoek te gaan naar truffels. Na de tocht in de bossen wandelen we door dit pittoreske stadje en hebben de gelegenheid om truffels te proeven. In een lokaal restaurant wordt de lunch, een truffelmenu, opgediend. In Cesena bezoeken we in de namiddag de Biblioteca Malatestiana onder leiding van een Engelssprekende gids.

Dag 4          Bezoek aan Bologna en het Gelato museum

Om 10.15 u. hebben we een afspreek met een Engelssprekende gids in Bologna. Onder leiding van de gids wandelen langs de Piazza Maggiore, de Fontana del Nettuno, de Basiliek van San Petronio en snuiven de sfeer in de buurt van de universiteit. De lunch is voorzien in een typische trattoria in de oude stad. In de namiddag staat een bezoek aan het Gelato Museum op het programma. We komen alles te weten over ijscrème, leren hoe je echte ‘gelato’ maakt en ja, proeven hoort er ook bij. 

Dag 5          Bologna – Brussel

Ontbijt in Borgo Condé. Het weekend wordt afgesloten met een lunch ergens in de buurt van Forli of Castrocaro. In een lokale trattoria kunnen nog een laatste keer de heerlijk traditionele gerechten van Emilia Romagna te proeven. Daarna vertrek naar de luchthaven van Bologna voor de vlucht naar Brussel. Huurwagen inleveren op de luchthaven.

Je kan de lekkere wijnen van Borgo Condé Wine resort in België kopen bij Holar en Isca in Hoeilaart. Neem een kijkje op de website van deze wijnwinkel en gezellige aperobar https://www.holar-isca.be/Gemeenteplein 31, 1560 Hoeilaart –  Telefoon0468 17 75 49.

  Enthousiast? Informatie? Boeken?
  Gebruik het contactformulier, bel 014 31 38 51 of mail griet@vanrompaeytravel.be

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw vraag