Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/u1637p18875/domains/vanrompaeytravel.be/public_html/wp-content/plugins/mainwp-child/mainwp-child.php on line 39
USA – Florida – The Sunshine State | Van Rompaey Travel USA – Florida – The Sunshine State | Van Rompaey Travel

USA – Florida – The Sunshine State

PrijzenInbegrepenNiet inbegrepen

Florida is zoveel meer dan alleen zee, witte zandstranden en een stralende zon. Je vindt er ook prachtige natuurparken, musea, aantrekkelijke steden en niet te vergeten… de attractieparken in Orlando en omgeving. Florida is bij uitstek een leuke bestemming voor het hele gezin. Maar Florida is rijker aan natuur en cultuur dan je denkt. Je vindt er talrijke zandstranden wanneer je kan genieten van zon en zee. Maar je kan ook wandelingen maken in The Everglades en de gevarieerde flora en fauna ontdekken.

Je kan bv. een verblijf in Florida combineren met enkele dagen in New York en/of Washington. Contacteer ons via het contactformulier https://www.vanrompaeytravel.be/contact/ wanneer  je een trip naar Florida wil maken.

Wij maken een programma op maat volgens jouw wensen.

Dag 1                   BRUSSEL – MIAMI

Je vliegt vanuit Brussel (of Amsterdam) naar Miami en bij aankomst haal je de huurwagen af op de luchthaven. Op minder dan een half uurtje rijden uit ben je van de luchthaven in Miami South Beach. Er is een ruime keuze aan hotels waar je kan verblijven. Een voorbeeld: Royal Plam – Surfcomber Miami Beach of The Raleigh.

Dag 2                   MIAMI

Je hebt een volledige dag om Miami te verkennen. Bezoek aan het Sea Aquarium, een uitstapje naar Fort Lauderdale of naar Parrot Jungle Island … of gewoon lekker shoppen in een van de vele Malls van Miami.

Dag 3                   MIAMI – KEY WEST

Vandaag rij je naar Key West, het eindpunt van een reeks kleine eilandjes met elkaar verbonden door bruggen. Onderweg kan je op de verschillende Keys stoppen om lekkere zeevruchten te eten. Het enige levende koraalrif van Noord-Amerika strekt zich uit over de lengte van de Keys, van Miami tot Dry Tortugas. Dit complexe ecosysteem beschermt de lagergelegen gebieden voor stormen uit de Atlantische oceaan. Overnachting in Fairfield Inn and suites.

Dag 4                    KEY WEST

Je hebt een volledige dag om te genieten van zon, zee en strand. Je kan ook een boottocht maken naar bv Dry Tortugas (alleen bereikbaar per boot). In Fleming Street vind je nog veel mooi houten huizen die een goed voorbeeld zijn van de traditionele Key West-architectuur. In het Mel Fisher Maritime Museum zijn de schatten uit de scheepswrakken te bekijken. En natuurlijk kan je ’s avonds uit eten gaan in een van de vele restaurantjes aan Duval street.

Dag 5                    KEY WEST – NAPLES

Naples ligt aan de westkust van Florida en de afstand van Key West naar Naples is 433 km. Onderweg een bezoek brengen aan de Everglades is de moeite. Je kan rijden via de Everglades Parkway (75) of via de Tamiami Trail (41). Misschien zie wel ergens een alligator langs de weg liggen… Op verschillende plekken kan je stoppen en een wandeling maken of het  moeras verkennen per kano. Wil je graag een beetje meer uitleg dan kan je een bezoek brengen aan het Shark Valley visitor center. Overnachting in The Inn on Fifth.

Dag 6                    NAPLES – CAPTIVA ISLAND

Naples is een heel aangenaam en rustig stadje aan de westkust van Florida. Er is een overvloed aan restaurantjes en winkeltjes. Van Naples naar Captiva Island is minder dan 2 uren rijden. Sanibel en Captiva zijn gemakkelijk te bereiken en leuke plekken voor een paar dagen ontspannen verblijf aan het strand. Er staan geen hoge gebouwen en er zijn twee natuurreservaten. Je kan verblijven in South Seas Plantation Resort op het uiteinde van Captiva Island maar ook in een van de hotels op Sanibel. Wil je genieten van een mooie zonsondergang en ondertussen lekker eten? Dit zijn twee leuke adresjes: Mad Hatter of Sunset Grill op Sanibel Island.

Dag 7                    CAPTIVA ISLAND

Relaxen op Cativa of Sanibel Island. Je kan een fiets huren en deze eilandjes verkennen.

Leuke plek om te genieten van lekker eten en de zonsondergang: Sunset Grill – Sanibel.

Dag 8                    CAPTIVA ISLAND – ORLANDO

Je kan naar Orlando rijden via de kust en nog een bezoek brengen aan St Petersburg. In Sarasota kan je een bezoek brengen aan Sarasota Jungle Garden. Het is een oude bananenplantage die omgevormd werd tot een dierentuin. Je vindt er ook een plantentuin met heel veel soorten exotische planten uit de ganse wereld.  Nadien is het nog ongeveer 2 uurtjes rijden naar Orlando. Ook hier zijn er enorm veel hotels. Je kan verblijven in bv Hawthorne Suites of Crown Plaza Universal of misschien in Hyatt Regency Grand Cypress. In veel hotels vind je kamertypes met 2 of 3 slaapkamers. Wil je langer blijven dan zou je een villa met zwembad kunnen huren.

Salvador Dali Museum in St. Petersburg

Dag 9 – 13             ORLANDO

Wanneer je 5 overnachtingen neemt dan heb je voldoende tijd om enkele pretparken van Florida te bezoeken maar ook het Kennedy Space Center in  Cape Canaveral. Je kan een bezoek brengen aan St Augustine, de oudste continu bewoonde Europese nederzetting in Amerika. Aan Daytona Beach, gelegen aan de oostkust van Florida, kan je met de auto over het strand rijden.

Dag 13                   ORLANDO – BRUSSEL

Huurwagen inleveren aan de luchthaven van Orlando en terugvliegen naar Brussel (of Amsterdam). Einde van een leuke trip door The Sunshine State Florida!

  Enthousiast? Informatie? Boeken?
  Gebruik het contactformulier, bel 014 31 38 51 of mail griet@vanrompaeytravel.be

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw vraag