Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/u1637p18875/domains/vanrompaeytravel.be/public_html/wp-content/plugins/mainwp-child/mainwp-child.php on line 39
Namibië – Een parel in Afrika | Van Rompaey Travel Namibië – Een parel in Afrika | Van Rompaey Travel

Namibië – Een parel in Afrika

PrijzenInbegrepenNiet inbegrepen

In Namibië vind je indrukwekkende woestijnlandschappen, diep rode zandduinen, miljoenen jaren oude rotstekeningen, weidse vlaktes, the big five, vele andere dieren en fascinerende culturen. Ondanks de vele gravelwegen kan je in Namibië perfect zelf met de wagen rijden.

Onderstaand programma is slechts een van de vele mogelijkheden. Plan je een reis naar Namibië?

Contacteer ons voor meer informatie. Je kan het contactformulier gebruiken: https://www.vanrompaeytravel.be/contact/

Wij maken een programma op maat volgens jouw wensen.

Dag 1          Windhoek  –   Gocheganas

Bij aankomst op de luchthaven van Windhoek, hoofdstad van Namibië,  haal je  de huurwagen af. Je kan logeren in de stad of in bv Gocheganas Nature Reserve, een mooie lodge die gelegen is op een heuvel en van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over het omliggend landschap (ongeveer 30 km ten zuiden van Windhoek – 75 km van de luchthaven).

Dag 2          Windhoek – Intu Africa

Vandaag gaat de tocht  zuidwaarts naar het Intu Afrika Kalahari Game Reserve (220 km). In  Intu Africa Game Reserve vind je een typisch Kalahari landschap met rode zandduinen en lichtgekleurde valleien. Er leven giraffen, gemsbokken (oryx), blauwe en zwarte wildebeesten, Burchell zebra’s en springbokken maar vooral interessant zijn de kleinere dieren zoals de meerkatten en de draai-jakhals (bat eared fox). Te midden van een landschap met zandduinen en grasvlakte ligt Zebra Kalahari lodge, ideale plek om kennis te maken met de Kalahari woestijn.

Dag 3          Intu Africa Game Reserve

Na het ontbijt ga je op pad met een bushman tracker. Hij vertelt over de geschiedenis en gewoonten van Bosjesmannen en hoe ze in de woestijn kunnen overleven. Op die manier krijgt de grimmige schoonheid van dit Kalahari ´thirstland´ vanzelf een speciaal plekje in uw hart. Deze wandeling met bushman tracker is een unieke ervaring die je zeker niet mag missen.

Dag 4          Intu Africa Game Reserve – Namib Desert

Na het ontbijt verlaat je de Kalahari woestijn en rij je naar de Namib Desert. Het is een rit van ongeveer 300 km maar dit vergeet je snel wanneer je gaat logeren in Wolwedans Camp https://www.wolwedans.com/lodges-camps/dunes-lodge/. Een toplocatie! Je  verblijft er op basis van de formule ‘fully incl’. Niet enkel maaltijden en dranken zijn inbegrepen maar ook de excursies. Een ervaren ranger neemt je mee op verkenning in het woestijnlandschap langs de hoogste zandduinen ter wereld.

Dag 5          Namib Desert

Ganse dag in dit prachtige woestijn landschap. Je verkent de hoogste zandduinen. Het landschap is absoluut spectaculair.

Dag 6          Namib Desert – Swakopmund

Vandaag rijden jullie verder naar het noorden. Onderweg passeren jullie Sesriem en Solitaire. Wil je nog meer duinen zien? Dan kan je een bezoek brengen aan Sossuvlei. Na dit bezoek rij je verder naar Swakopmund voor overnachting.

Dag 7          Swakopmund

Swakopmund is een kustplaats, gelegen aan de monding van de rivier de Swakop. Het stadje heeft een uitgesproken Duits karakter vanwege het feit dat Namibië ooit een Duitse kolonie was. Het is een populaire vakantiebestemming voor mensen uit Windhoek. Je kan vanuit Swakopmund Walvis Bay bezoeken.

Dag 8          Swakopmund – Twijfelfontein

Vanuit Swakopmund verder naar het noorden via Cape Cross. Hier kan je een kolonie van ongeveer 100.000 pelsrobben bezoeken. Tussen de pelsrobben zal je zeker verschillende jakhalzen opmerken die jacht maken op de pasgeboren jongen.

Damaraland behoort tot één van de mooiste gebieden van Namibië. Open vlakten, graslanden, enorme granieten rotsen, bergen… dit alles mag je er verwachten. In dit gebied leven er zwarte neushoorns, struisvogels, springbokken en de woestijnolifanten.

Dag 9         Twijfelfontein – Damaraland

Damaraland behoort tot één van de mooiste gebieden van Namibië. Het landschap bestaat uit open vlakten, graslanden en enorme granieten rotsen. In dit gebied leven er zwarte neushoorns, struisvogels, springbokken en de woestijnolifanten. Je vindt er het Petrified forest, rotsgravures en 150 miljoen jaar oude basalten zuilen, de Organ Pipes. Vandaag maak je een trip naar de woestijnolifanten. Verblijf je in Mowani Mountain Camp,  https://chiwani.com/mowani/  of Camp Kipwe  dan is de excursie inclusief. Vanuit andere lodges kan je de uitstap ter plaatse boeken.

Dag 10          Twijfelfontein – Etosha

Vandaag gaat de tocht naar Etosha, in het noorden van Namibië. Vanuit Okaukuejo Rest Camp kan je Etosha verkennen. Etosha National Park (22.270 km²) is een mooi natuurreservaat en werd in 1907 uitgeroepen tot een Nationaal Park. Het is de thuis van 114 verschillende soorten zoogdieren, 340 vogelsoorten, 110 soorten reptielen, 16 soorten amfibieën en verrassend veel soorten vis. Op verschillende plekken vind je drinkplaatsen voor dieren.

Dag 10         Etosha

Volledige dag om Etosha te verkennen. Je kan in de lodge een game drive met gids boeken of je kan zelf op verkenning gaan. Je kan tot in Namutoni rijden en het oostelijk gebied verkennen. Onderweg passeren jullie de verschillende drinkplaatsen waar je ongetwijfeld verschillende dieren kan observeren.

Dag 11          Etosha – Waterberg Plateau

Wil je graag een groen stukje van Namibië zien dan is Waterberg Plateau de place to be. Je vindt er ook een mooi berglandschap en er leven meer dan 200 vogelsoorten. Een mooie plek om te overnachten is Waterberg Plateau Wilnderness Lodge.

Dag 12          Waterberg Plateau – Erindi

Om deze prachtige trip in crescendo af te sluiten, is Erindi Game Reserve de ideale plek. Je vindt er een grote variëteit aan dieren. Er leven niet enkel olifanten, giraffen, nijlpaarden, verschillende soorten gazellen maar ook katten zoals de cheetah, luipaard en leeuw. Erindi betekent ‘een plaats van water’ en omvat 71.000 hectare waarop meer dan 12.000 soorten dieren leven. Het landschap is zowel bergachtig als open grasland en savanne. Overnachting in Old Traders Lodge.

Dag 13          Erindi

Volledige dag om te relaxen en dit gebied te verkennen. Je gaat op pad met een ranger van de lodge. Je verblijft op basis van een formule waarbij 2 activiteiten per dan zijn inbegrepen. Het gebied is malaria vrij. De sfeervolle Old Traders Lodge ligt in het Erindi Private Game Reserve en is een prachtige plek om te verblijven. Je vindt er luxe kamers met uitzicht op de drinkplaats. Tijdens het heetst van de dag kan je relaxen aan het zwembad of de dieren, die aan de waterpoel komen drinken, observeren. Culinaire verwennerij is het motto in het restaurant.

Dag 14          Windhoek – Brussel

Jullie rijden terug naar Windhoek (ongeveer 160 km), de hoofdstad van Namibië. Onderweg kan je op de markt van Okahandja nog de laatste souvenirs kopen. Afhankelijk van de vluchturen keer je vanavond terug naar Brussel of logeer je nog 1x in Windhoek. 

  Enthousiast? Informatie? Boeken?
  Gebruik het contactformulier, bel 014 31 38 51 of mail griet@vanrompaeytravel.be

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw vraag