New York – Op stap met Jacqueline Goossens

PrijzenInbegrepenNiet inbegrepen
1975 euro pp bij verblijf in een tweepersoonskamer. 2025 euro pp bij verblijf in een twin kamer. 1884 euro pp bij een verblijf in een driepersoonskamer.
Vlucht, taksen, 23 kg bagage pp. Transfers luchthaven - hotel H/T. 4 dagen  gids (incl fooien), Jacqueline Goossens. 4 Overnachtingen in Hilton Garden Inn Times Square South op basis van kamer en ontbijt. Inkomticket Empire State Building, 9/11 Memorial, metroticket 4 dagen en fiets op 4/5. ESTA, programmaboekje, 1 diner en 1 lunch.
Persoonlijke uitgaven. Verzekeringen.

Jacqueline Goossens trok in 1980 als journaliste naar The Big Apple. Het plan was om één jaar in de stad te wonen en te werken. Het draaide enigszins anders uit. New York is al die tijd haar thuisbasis gebleven. Ze is niet enkel schrijfster van zeven boeken over New York maar ook officieel erkend stadsgids van ‘The City that never sleeps’. De ideale persoon om mee op verkenning te gaan in New York…

Tijdens deze 4 dagen wandelen en fietsen we met Jacqueline Goossens door de stad. De hotspots komen aan bod maar ook de minder bekende plekken. Na deze trip beamen jullie misschien haar woorden: ‘… De meesten die het genoegen hadden hier te wonen, vinden haar, ondanks haar vele gebreken, de beste stad van de wereld. Geen andere kan haar vervangen’.

Zin om mee te gaan? Contacteer ons voor het gedetailleerde programma.

Schrijf in voor 15 oktober en ontvang samen met de reisdocumenten een waardebon van Schoenen en Lederwaren Cools t.w.v. 50 euro. 

Woensdag 1 mei 2019          BRUSSEL – NEW YORK

Vlucht van Brussel  naar Newark (aankomst om 12.30 u.) en transfer naar Hotel Hilton Garden Inn Times Square South. In de  namiddag wandeling over Fifth Avenue met een bezoek aan Empire State Building. De dag afsluiten met een diner in Heartland Brewery.

Donderdag 2 mei 2019          NEW YORK – Downtown Manhattan en Brooklyn 

Na het ontbijt gaan we op stap met Jacqueline. Op het programma staan: trip met Staten Island ferry van waarop je een prachtig uitzicht hebt over de skyline van Manhattan en Miss Liberty. Na de boottrip wandeling door downtown Manhattan langs Bowling Green, ‘the bull’, de beurs en Wall Street, Trinity Church, St Pauls Chapel, 9/11 Memorial en museum en de Winter Garden. Lunch Eataly New York downtown (facultatief). In de namiddag met de ferry naar Brooklyn en om kennis te maken met deze hippe wijk. In de latere namiddag terug wandelen naar Manhattan over de Brooklyn Bridge. Wil je liever niet wandelen dan kan je met de ferry terug naar Manhattan. Rest van de dag is vrij.

Vrijdag 3 mei 2019                 NEW YORK –   Midtown Manhattan, Chinatown, Little Italy en SoHo     

Vandaag staan op het programma: bezoek aan Chrysler Building, Grand Central, New York Public Library en Bryant park. Lunch onderweg –  Whole Foods Bryant Park (facultatief). In de namiddag wandeling langs Washington Square, Chinatown, Soho en Little Italy. Het programma eindigt in de latere namiddag. Er  is voldoende tijd om de stad verder op eigen houtje te verkennen of een beetje winkelen bij Macy’s…

Zaterdag 4 mei 2019             NEW YORK – Op de fiets door Central Park, Harlem en The Bronx     

We halen de fietsen af bij Unlimited Biking in 56th street en fietsen door Central Park naar Harlem en een stukje van de Bronx. Er valt een heleboel te vertellen over deze kleurrijke wijken waar verschillende culturen samenleven. Wanneer het weer het toelaat kopen we een broodje (facultatief) en pik-nikken in een van de parken in de South Bronx. Nadien fietsen we terug naar het startpunt (rond 16.00 u. aankomst bij Unlimited Binking in 56th street). Wil je liever niet terug fietsen naar het vertrekpunt maar met de metro of taxi teruggaan, dat kan. De fietsenverhuurder heeft verschillende locaties waaronder een aan 110th street en Central park. Er is nog tijd om een wandeling te maken door de stad, een beetje te winkelen of een van de prachtige musea te bezoeken.

Zondag 5 mei 2019              NEW YORK – Wandeling over de High Line – BRUSSEL

Om deze mooie trip af te sluiten,neemt Jacqueline ons mee voor een wandeling over The High Line. Het was een spoorwegviaduct waarvan men een park en wandelweg heeft gemaakt. We lunchen in een restaurant ergens in de buurt van 10th street. Na de lunch terug naar het hotel om de bagage op te halen en transfer naar de luchthaven van Newark.

Enthousiast? Informatie? Boeken?
Gebruik het contactformulier, bel 014 31 38 51 of mail griet@vanrompaeytravel.be

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Uw vraag