Porto en de Douro Vallei – circuit met huurwagen

PrijzenInbegrepenNiet inbegrepen
Contacteer ons voor de juiste prijzen

In Porto vind je overal sporen van de welvarende tijden uit het verleden. Volg je de Douro rivier landinwaarts ontdek je een streek vol wijngaarden, olijfgaarden en fruitbomen. Te midden van deze natuurpracht staan vele quinta’s waar men lekkere wijnen en Port maakt. De Douro rivier slingert door prachtige valleien. De rivier ontspringt in Spanje en mondt in Porto uit in de Atlantische Oceaan.

Dag 1      naar Porto

Je kan naar Porto vliegen vanuit Brussel, Dusseldorf of een andere luchthaven. Wil je graag met een low cost airline vliegen, ook dat is mogelijk. Bij aankomst in Porto haal je de huurwagen af en kan je beginnen aan een mooie circuit. Je verblijft 2 nachten in Furadouro Boutique hotel. Dit kleine hotel ligt aan de zee in een rustig kuststadje. Je steekt de straat over en je bent op het strand. De kamers zijn ruim en mooi ingericht. In het restaurant kan je ’s avonds dineren. Op het menu vind je lekkere traditionele gerechten, gemaakt met lokale producten. Het ontbijt wordt geserveerd in buffetvorm en je vindt er alles: van fruit tot taartjes, hartige toespijzen, ontbijtgranen en yogurt, verschillende soorten brood…

Dit hotel ligt 45 km ten zuiden van Porto aan de zee. Je kan op deze manier de trip rustig starten, een beetje uitrusten aan de zee en de mogelijkheid om een uitstapje te maken naar Aveiro en Ovar.

Dag 2      OVAR

Genieten van zee en strand. Niet ver van Furadouro ligt het dorpje Valego. Hier staat een prachtig kerkje met kleurrijke versieringen in aardewerk. Op het dorpsplein vind je enkele terrasjes.

Dag 3      OVAR – PESO DA REGUA

Vandaag gaat de rit naar Pinhao (185 km). Je kan langs de Douro rivier rijden en onderweg charmante dorpjes bezoeken. 2 Overnachtingen in Delfim Douro Hotel. Dit hotel heeft een super locatie. Het ligt tegen een heuvel en je kijkt uit over de Douro rivier en de vallei. Er is een tof zwembad en terras. Je kan hier lekker eten maar je kan ’s avonds ook gaan dineren in een hotel dat enkele kilometers verder ligt, in de Quinta do Pacheca. Een echte aanrader: mooi kader en super lekker eten aan een heel redelijke prijs.

Dag 4      DOURO VALLEI

Volledige dag om de omgeving te verkennen. Je kan een boottocht maken op de Douro rivier. Zo zie je het prachtige landschap op een andere manier. In Vila Real kan je Casa Mateus bezoeken. En in Peso da Regua is het Museu do Douro eveneens een bezoek waard. Het museum is ondergebracht in twee aparte gebouwen, gescheiden door een paar smalle straatjes. Je kan zelf kiezen waar je het museum binnengaat.

Dag 5      PESO DA REGUA – PORTO

Vandaag rij je terug naar Porto. Je kan eerst nog een bezoek brengen aan Guimaraes. Daarna rij je verder naar Porto en verblijft 2 nachten in Palacio do Freixo, een paleis uit de 18de eeuw. Het is een mooi hotel aan de rivier op ongeveer 5 km van het centrum. Je kan de wagen gratis parkeren aan het hotel. De kamers zijn hedendaags ingericht en voorzien van alle comfort.

Dag 6      PORTO

Volledige dag om Porto te verkennen. ’s Avonds kan je een gaan flaneren in de wijk Ribeira. Hier vind je veel terrasjes, restaurantjes en winkeltjes.

Dag 7      naar huis… 

Wagen inleveren op de luchthaven van Porto en terugkeren naar Zaventem  of een andere luchthaven.

  Enthousiast? Informatie? Boeken?
  Gebruik het contactformulier, bel 014 31 38 51 of mail griet@vanrompaeytravel.be

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw vraag