PUGLIA – Op verkenning in Zuid-Italië.

PrijzenInbegrepenNiet inbegrepen
Contacteer ons voor de juiste prijzen.

Puglia noemt men ook wel ‘de hak van Italië’. De charmante dorpjes liggen in een vlak en vruchtbaar landschap. Naast de lekkere zwarte olijven vind je er krachtige witte en rode wijnen vol pit en zuiders temperament.
Puglia is de grootste leverancier van ‘grano duro’, harde tarwe, waarvan pasta wordt gemaakt, zoals de oortjesvormige ‘orechiette pugliesi’.

In Alberobello vind je meer dan 1000 trulli. Het zijn witgekalkte huisjes die werden gebouwd zonder cement. Ze deden dienst als opslagruimtes voor gereedschappen en als schuilhutten voor herders en arbeiders. Het in witte steen gebouwde Castel del Monte (Andria) is zichtbaar vanuit de verre omtrek. In de elegante stad Lecce, het Florence van het zuiden, vind je een indrukwekkend aantal kerken in barok stijl. Voor de bouw van de kerken en palazzi gebruikte men de lokale steensoort. Ze waren gemakkelijk te bewerken en hebben een lichte, roomwitte kleur. Je vindt zo wat alles in Puglia: kunst en cultuur, heldere zee met alle schakeringen van blauw, traditionele gerechten en prachtige verhalen uit hun rijke verleden. Je kan er in alle rust en luxe logeren in een van de prachtige masseria of wijndomeinen.

Wil je graag deze mooie regio van Italië verkennen?

Dag 1          BRUSSEL – BRINDISI/ BARI

Je kan in Brussel, Eindhoven of een andere luchthaven het vliegtuig nemen naar Brindisi en Bari. Bij aankomst haal je de huurwagen af en rij je naar Cisternino. Hier logeer je in Masseria Villa Cenci. Deze typische masseria ligt in een mooie tuin met olijfbomen. Het centrum van Cisternino,’Uno dei borghi più belli d’Italia’ (één van de mooiste dorpjes van Italië), ligt op 1.5 km. Je bent in het hart van de Valle d’Itria, het land van de ‘trulli’: Locorotondo en Martina Franca liggen op 10 km, Alberobello op 19 km, Ostuni op 14 km, Bari op 75 km.

Dag 2 – 4    CISTERNINO

In ‘het land van de trulli’s’ vind je natuurlijk overal deze typische witgekalkte huisjes met kegelvormige daken.De charmante dorpjes Locorotondo, Ostuni, Alberobello, Martina Franca, Polignanao e Mare e.a. kan je bezoeken vanuit Cisternino.

Restaurant Sant Anna – volg de wegwijzer ‘stazione’ en je komt er. Je moet langs de tuin binnengaan.

Dag 5 – 7   TARANTO

Vanuit Taranto kan je een bezoek brengen aan Lecce en het oosten van Puglia. Matera ligt op minder dan 100 km van Taranto. Dit stadje, waarvan de benedenstad Sassi sedert 1993 tot het Werelderfgoed van UNESCO hoort,ligt aan de rand van een diepe ravijn. Overnachten is mogelijk in Masseria Bagnara, een elegant en smaakvol ingericht hotel waar je bovendien heel lekker kan eten. Je kan eveneens logeren in het prachtige Vinilia Wine Resort in Manduria.

Dag 8        TARANTO – BRINDISI/ BARI – BRUSSEL

Na het ontbijt lever je de wagen in aan de luchthaven en je neemt het vliegtuig naar Brussel, Eindhoven of een andere luchthaven.

  Enthousiast? Informatie? Boeken?
  Gebruik het contactformulier, bel 014 31 38 51 of mail griet@vanrompaeytravel.be

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw vraag