Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/u1637p18875/domains/vanrompaeytravel.be/public_html/wp-content/plugins/mainwp-child/mainwp-child.php on line 39
USA – Westkust USA, rondreis met huurwagen. | Van Rompaey Travel USA – Westkust USA, rondreis met huurwagen. | Van Rompaey Travel

USA – Westkust USA, rondreis met huurwagen.

PrijzenInbegrepenNiet inbegrepen

Tijdens deze rondreis kan je kennismaken met de westkust van Amerika. De prachtige natuurparken, glamour en glitter in Las Vegas, de cable car en andere bezienswaardigheden in San Francisco en nog veel meer zorgen voor een unieke belevenis. Onderstaand programma Westkust USA is slechts een voorbeeld.

Contacteer ons https://www.vanrompaeytravel.be/contact/ .

Wij maken een programma op maat volgens jouw wensen en maken jouw droom waar. 

Dag 1          BRUSSEL – PHOENIX/ SCOTTSDALE

Vlucht van Brussel naar Phoenix, gelegen in de staat Arizona. Je haalt de huurwagen af aan de luchthaven en je rijdt naar het gekozen hotel. 

Dag 2          PHOENIX/ SCOTTSDALE

Je kan een beetje relaxen in het resort en in de namiddag een korte rit maken in de omgeving. Je kan een uitstap maken naar Tucson en het Prima Air & Space Museum bezoeken. Op deze Davis-Monathan Air Force Base, ook wel ‘The Boneyard’ genoemd, liggen duizenden oude (vracht)vliegtuigen, bommenwerpers en andere gevechtsvliegtuigen. 

Dag 3          PHOENIX – GRAND CANYON

Vandaag gaat de rit door een van de mooiste staten van de USA, Arizona. Op weg naar Flagstaff passeer je de rotswoningen van Montezuma Castle. De streek rond Sedona noemt men ook wel de ‘Red-Rock country’: de rotsformaties hebben een speciale rode kleur. Sedona is een leuke plek om te lunchen. Overnachting aan de Grand Canyon.

Verken de Grand Canyon per helikopter

Dag 4          GRAND CANYON – PAGE

Via de verschillende viewpoints rijden jullie het park uit. Pipe Creek Vista – Yaki Point – Grandview Point  (met Grandview Trail ongeveer 10 km) – Maron Point – Lipan Point (een van de beste uitzichten over de Colorado rivier)  – Navajo Point – Desert View. Je kan vandaag richting Kayenta rijden en genieten van de prachtige vergezichten in Monument Valley. Deze plek was in het verleden vaak het decor voor films. Tegen de avond rij je richting Lake Powell voor een verblijf van 2 nachten in Page.

Dag 5          PAGE

Een dagje relaxen in Page. Je kan een boot huren en een tocht maken op het meer. Je kan ook vandaag de Antelope canyon bezoeken en Horseshoe Bend. De tickets voor de Antlope Canyon kunnen we op voorhand boeken. 

Bezoek Antilope canyon of een powerboat huren

Dag 6          PAGE – BRYCE CANYON

Bryce Canyon, gelegen in de staat Utah, is een heel aparte canyon: op sommige plekken is de canyon donkerrood; op andere plekken vind je dan weer heel licht kleuren. Het is gewoon prachtig. Van Page tot in Bryce canyon is 250 km. Wil je graag een beetje avontuur … neem de Cottonwood Canyon road. Vraag ter plaatse na hoe de toestand van de weg is. Bij aankomst in Bryce kan je de verschillende viewpoints langs bezoeken. Stop even bij het Visitor’s Center. Hier vind je alle mogelijke informatie. Wil je graag wandelen? Ook dat is mogelijk maar vergeet niet voldoende water mee te nemen.

Dag 7          BRYCE – LAS VEGAS

Op weg Las Vegas (420 km) passeer je Zion Canyon. Je rijdt door Zion National Park. Hier kan je eventueel een wandeling maken. Op weg naar Las Vegas kom je voorbij St George. Je vindt hier een Mormonen tempel. Stop  en je kan een bezoek brengen aan het Visitor’s Center. Na deze Mormoonse zegen ben je helemaal klaar voor de glamour en glitter van de gokstad Las Vegas, Nevada USA.

Dag 8          LAS VEGAS

Volledige dag om te relaxen en/of de omgeving (Death Valley of Hooverdam) te verkennen. Een beetje winkelen in de vele shopping malls. ‘s Avonds flaneren over The Strip of je geluk beproeven in een van de vele casino’s.

Dag 9         LAS VEGAS – MAMMOTH LAKES

Je verlaat de drukte van Las Vegas en zet koers naar Californië voor een bezoek aan opnieuw een prachtig nationaal park, Yosemite NP. Je overnacht eerst nog in Mammoth Lakes. Er zijn vele routes mogelijk: je kan via Death Valley rijden of je ook via Tonopah. Deze laatste route gaat door een min of meer verlaten gebied met hier en daar nog de sporen van de echte goudzoekers. Het is zeker de moeite om halt te houden in Goldfield, een echt spookstadje.

Gebakje eten bij de Hollandse bakker in Bishop.

Dag 10          MAMMOTH LAKES – YOSEMITE

Deze morgen passeer je over de Tioga Pas en zo beland je in Yosemite N.P. Het landschap vandaag zijn watervallen, prachtige rotsformaties en enorme sequioa’s…l Capitan en Half Dome, Cathedral Rocks en Bridalveil Fall, allemaal prachtige plekken. Overnachting in Mariposa of Oakhurst. Het is ook mogelijk om in Yosemite N.P. te verblijven.

Dag 11          YOSEMITE – SAN FRANCISCO

Genoeg tijd in de parken doorgebracht. Het is tijd om opnieuw in een stad te “verdwijnen”. Deze keer is dat San Francisco. Na een rit door de fruitstreek (270 km) kom je aan San Francisco. Als je wil kennismaken met de kust ten zuiden van San Francisco dan rij je naar Monterey, Carmel en 17 miles drive naar San Francisco. De huurwagen kan je vandaag inleveren.

Dineren in The Stinking Rose.

Dag 12          SAN FRANCISCO

Een ritje met de cable car, een bezoek aan Alcatraz, gezellig lunchen in Sausalito, met de fiets over de Golden Gate Bridge of met een segway de stad verkennen… allemaal mogelijk in San Francisco…

Dag 13          SAN FRANCISCO – BRUSSEL

Je neemt een taxi of openbaar vervoer naar de luchthaven voor de vlucht naar Brussel. Aankomst in Brussel op dag 14.

  Enthousiast? Informatie? Boeken?
  Gebruik het contactformulier, bel 014 31 38 51 of mail griet@vanrompaeytravel.be

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw vraag