Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/u1637p18875/domains/vanrompaeytravel.be/public_html/wp-content/plugins/mainwp-child/mainwp-child.php on line 39
Kenia – Op safari in een kleine groep | Van Rompaey Travel Kenia – Op safari in een kleine groep | Van Rompaey Travel

Kenia – Op safari in een kleine groep

PrijzenInbegrepenNiet inbegrepen
Safari zoals beschreven en onder leiding van een Engelssprekende gids/ chauffeur. Maaltijden zoals beschreven in het programma. Alle transfers en inkomgelden parken. Bezoek aan chimpansee opvangcentrum. Bezoek aan de missiepost, Archers Post. Bezoek aan de lokale markt in Karatina, Sheldrick's Trust, Kazuri, Giraffe Manor. Dagkamer in Nairobi op de dag van vertrek
Vluchten en luchthaventaksen. Fooien. Verzekeringen Visum (richtprijs: 50 euro)

Kenia heeft de bezoeker veel te bieden: nationale parken met ongelooflijk veel dieren, Rift Valley met steile rotswanden, zoutmeren en droge woestijnvlakten, eindeloze savanne en bergland met vruchtbare landbouwgebieden, prachtige lodges, maar vooral de gastvrijheid van meer dan 40 bevolkingsgroepen. Genoeg redenen om een trip naar Kenia te plannen.

Ons programma zorgt voor de nodige variatie: The Big Five in de savanne van Masai Mara, prachtig uitzicht op Mount Kenia vanuit het luxe-tentenkamp Sweetwaters, kennismaken met zusters de missiepost Archer’s Post, het dorre Samburu met karakteristieke doumpalmen aan de oever van de Ewaso Nyiero, Fairtrade project Kazuri in Nairobi.

Wil je graag een ander programma of in een andere periode op safari gaan? Contacteer ons  https://www.vanrompaeytravel.be/contact/ en we maken voor jou een programma op maat.

Deze reis zal verschoven worden naar augustus 2022.  

Vrijdag 11 september 2020             BRUSSEL – NAIROBI

Vlucht Brussel – Nairobi naar keuze. Verwelkoming op de luchthaven met champagne en transfer naar Hotel Eka voor overnachting.

Zaterdag 12 september 2020         NAIROBI – MASAI MARA

Na een eerste nacht op Afrikaanse bodem en een goed ontbijt vertrekken we naar Masai Mara. We verlaten de stad en rijden door The Rift Valley, ook wel Grote Slenk genoemd, naar het wereldberoemde Masai Mara. Hier logeren we in Mara Ashnil lodge. Je logeert in een prachtige tent voorzien van parketvloer en met een private badkamer. Na de lunch is er voldoende tijd om te relaxen aan het zwembad of op het terras van de tent. Eerst nog een ‘afternoon tea’ en daarna gaan we op zoek naar The Big Five: olifant, buffel, leeuw, neushoorn en luipaard of cheetah. Wanneer het duister (rond 18.15 u.) wordt,  terugkeer naar de lodge om te genieten van een lekker diner en een welverdiende nachtrust in de prachtige tenten.

Zondag 13 september 2020           MASAI MARA

Maandag 14 september 2020

Tijdens deze 2 dagen  staan er telkens 2 game drives op het programma. We gaan  opnieuw op zoek naar The Big Five en al de andere dieren die in Masai Mara leven. De  lunch is voorzien in de lodge en nadien er is voldoende tijd om te relaxen of verkoeling te zoeken in het zwembad. In de namiddag gaan we terug op safari om ’s avonds na te genieten bij een lekkere maaltijd in de lodge.

Droom je van een ballonvaart? Dan is het deze ochtend de moment. Masai Mara  verkennen vanuit de lucht is een echte belevenis.

Dinsdag 15 september 2020         MASAI MARA – LAKE ELEMENTAITA

Vandaag staat er al weer een mooie rit op het programma. We rijden door de Rift Valley verder naar het noorden, richting Lake Naivasha.  Dit is een zoetwatermeer en de woonplaats van nijlpaarden en meer dan 500 vogelsoorten waaronder de Afrikaanse visarend. Morgen gaan we op bezoek in een kindertehuis en planten er samen met de kinderen bomen. Vandaag kopen we de bomen bij een lokale kwekerij. Avondmaal en overnachting in Sunbird Lodge aan Lake Elementaita, op ongeveer een uur rijden van Naivasha.

Vanuit jouw kamer in Sunbird lodge heb je een adembenemend uitzicht over Lake Elementaita. Er zijn 16 bungalows met alle noodzakelijke  comfort.  Gratis wifi in de bar en aan de receptie. Je kan buiten op het terras eten, indien het weer het toelaat.

Woensdag 16 september 2020      LAKE ELEMENTAITA

In de namiddag brengen we een bezoek aan een tehuis voor weeskinderen. Om de lokale ondernemers te ondersteunen, doen we ’s morgens boodschappen in de winkeltjes van Naivasha. Nadien nemen we de boot naar Crescent Island. Het is een leuke plek waar je wandelt tussen de gazellen en zebra’s en  enorm veel vogels kan observeren. Lunch in Naivasha bij het meer en dan rijden we naar het kindertehuis. We zullen samen met de kinderen de bomen planten. Nadien kunnen we met hen spelletjes spelen, sporten of samen knutselen. Terugkeer naar Sunbird in de latere namiddag. Avondmaal en overnachting in Sunbird Lodge.

Donderdag 17 september 2020   LAKE ELEMENTAITA – SWEETWATERS

Na het ontbijt verder naar het noorden, naar Sweetwaters, gelegen aan de evenaar in Ol Pejeta Conservancy. Overnachting in al weer een prachtig tentenkamp, Sweetwaters Tented camp. Deze lodge behoort tot de Serena keten en vanuit de tenten, waarin alle comfort aanwezig is, heb je een prachtig uitzicht over Mount Kenya (bij helder weer). Na de lunch bezoek aan  het opvangcentrum voor gewonde en misbruikte chimpansees. Ol Pejeta Conservancy is de verblijfplaats van The Big Five en er is altijd een kans om tijdens de game drive een glimp op te vangen van de zwarte neushoorn. Diner en overnachting in Sweetwaters tented camp.

Vrijdag 18 september 2020         SWEETWATERS – SAMBURU

De tocht gaat nog verder naar het noorden, naar Samburu. Dit is de verblijfplaats van de grévy zebra, de oryx, de gerenuk en de netgiraf. Na de lunch is er zeker nog tijd om een beetje te relaxen aan het zwembad alvorens we op zoek gaan naar The Big Five in Samburu of Buffalo Springs. Bij een lekkere maaltijd en onder een prachtige sterrenhemel kunnen jullie de indrukken van de dag laten bezinken. In de schitterende tenten kan je dromen van de dieren waarmee je morgen oog in oog wil staan…

Zaterdag 19 september 2020        SAMBURU

Volledige dag om nog te genieten van de Afrikaanse atmosfeer. Vertrek voor een ‘early morning game drive’ om 06.00 u. Hopelijk betrappen we de katten terwijl ze hun prooien, die ze ’s nachts hebben gedood, verorberen. Rond 09.00 u. terug naar de lodge voor het ontbijt en daarna tijd om te relaxen aan het zwembad. Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan een typisch Samburu dorp (facultatief – richtprijs 25 usd pp). Dit kan in de namiddag gecombineerd worden met een game drive. Avondmaal en overnachting in Samburu Ashnil.

Zondag 20 september 2020       SAMBURU

Vandaag is een ideaal moment om een bezoek te brengen aan Archer’s Post, een missiepost van Italiaanse zusters. Zij organiseren het onderwijs en runnen eveneens een hospitaal. De mensen uit de omliggende Samburu dorpen en de Turkana’s komen hierheen voor medische verzorging. De kinderen zorgen zeker voor de vrolijke nooit!! Op zondag is er een misviering en dit is een echte belevenis! Zingen en dansen tijdens de misviering is heel gewoon in Afrika. Na het bezoek aan Archer’s Post gaan we op verkenning in Samburu, Buffalo Springs of Shaba. Er is natuurlijk ook voldoende tijd om een frisse duik te nemen in het zwembad. Lunch en diner in Ashnil tented camp. In de late namiddag game drive in Samburu of Buffalo Springs.

Maandag 21 september 2020     SAMBURU – NAIROBI

De safari loopt ten einde…na het ontbijt vertrek naar Nairobi. Onderweg bezoek aan de lokale markt van Karatina. Dit is een belevenis! Er komen zeer weinig toeristen en op deze markt kan je werkelijk alles vinden… groenten, fruit, kruiden, noten, potten en pannen, gereedschap, huishoudgerief, maar ook prachtige manden met de hand gemaakt. Misschien een goed idee voor een geschenkje voor het thuisfront. Overnachting in Nairobi.

Dinsdag 22 september 2020         NAIROBI – BRUSSEL   

Na het ontbijt in het hotel bezoek aan Daphne Sheldrick’s Wildlife Trust. Dit is een opvanghuis voor olifanten. Je kan de mensen aan het werk zien met de olifanten. Verder staat een bezoek aan Giraffe Manor op het programma. We lunchen in een restaurant in de buurt. Voor we naar het hotel rijden, brengen we een bezoek aan Kazuri. Dit is een mooi Fairtrade project waar men vrouwen uit de sloppenwijk tewerkstelt. Ze maken heel mooie parels uit klei. Een ideale plek om de laatste mooie souvenirs kopen… je vindt er parels in alle kleuren….

Er zijn dayrooms ter beschikking om je op te frissen en waar de bagage kan blijven staan tot aan het moment van de transfer naar de luchthaven.

KWAHERI YA KUONANA!!!! TOT ZIENS…

  Enthousiast? Informatie? Boeken?
  Gebruik het contactformulier, bel 014 31 38 51 of mail griet@vanrompaeytravel.be

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw vraag