Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/u1637p18875/domains/vanrompaeytravel.be/public_html/wp-content/plugins/mainwp-child/mainwp-child.php on line 39
Kenia – Zo veel meer dan safari … | Van Rompaey Travel Kenia – Zo veel meer dan safari … | Van Rompaey Travel

Kenia – Zo veel meer dan safari …

PrijzenInbegrepenNiet inbegrepen
Safari zoals beschreven en onder leiding van een Engelssprekende gids/ chauffeur. Maaltijden zoals beschreven in het programma. Alle transfers en inkomgelden parken. Bezoek aan chimpansee opvangcentrum. Bezoek aan de missiepost, Archers Post. Bezoek aan de lokale markt in Karatina, Sheldrick's Trust, Kazuri, Giraffe Manor. Dagkamer in Nairobi op de dag van vertrek
Vluchten en luchthaventaksen. Fooien. Verzekeringen Visum (richtprijs: 50 euro)

Kenia is natuurlijk het meest gekend als droombestemming voor wie de fameuze Big Five wil spotten. Maar wist u dat Kenia naast de savanne ook zoutmeren en woestijnen telt? Dat er meer dan 40 bevolkingsgroepen wonen? Dat de accommodaties er tot de meest luxueuze in Afrika behoren? Allemaal redenen, beste reiziger, waarom Kenia absoluut één van mijn favoriete reisbestemmingen is. Ik kom er al zovele jaren, en nog altijd ben ik helemaal weg van de gastvrijheid en het ondernemerschap van de mensen, van de weidse sterrenhemel en de indrukwekkende zonsondergang. U kunt er uiteraard heen met een kleine groep, maar ook een individuele rondreis is een absolute aanrader.

Meer weten over Kenia? U vindt een voorbeeldprogramma hier. Op safari in een kleine groep: Afreis 23 september 2023.

Zaterdag 23 september 2023             Brussel – Nairobi

Glaasje champagne bij aankomst op de luchthaven. Transfer naar hotel Eka.

Zondag 24 september 2023              Van Nairobi naar Masai Mara

Vanuit Nairobi rijden we door de Rift Valley. De steile rotswanden en vele meren zijn één van de natuurwonderen van Kenia. Hebt u al ooit een tent gezien met parketvloer en luxebadkamer? Wel, in Masai Mara logeert u er zelf in. Na een verkwikkende lunch relaxt u aan het zwembad of op uw privéterras. Gesterkt door een Engelse ‘afternoon tea’ gaan we vervolgens op zoek naar de Big Five. We keren terug bij zonsondergang, voor een lekker diner en een welverdiende nachtrust.

Maandag 25 september 2023          Game drives in Masai Mara

Dinsdag 26 september 2023

Deze Game Drives zijn avontuurlijke excursies doorheen de Masai Mara, waarbij je alle kansen hebt om een grote variëteit aan wilde dieren te spotten. De excursies duren een halve dag. We keren dus telkens terug naar de lodge voor de lunch. Ook is er voldoende tijd om te rusten of te ontspannen, voor we in de namiddag terug op weg gaan. ’s Avonds dineren we eveneens in de lodge.

Tip : Droom je van een ballonvaart? Grijp dan je kans om de landschappen en de dieren van de Masai Mara vanuit de lucht te bewonderen.

Woensdag 27 september 2023        Van Masai Mara naar Lake Elementaita

Vandaag kijkt u uw ogen uit tijdens de rit doorheen de Rift Valley. Bij Lake Naivasha zwemmen de nijlpaarden vrolijk rond tussen de vogels, en met een beetje geluk spot u een Afrikaanse visarend. En … we kopen bomen bij een lokale boomkwekerij. Morgen ontdekt u waarom ! Avondmaal en overnachting in Sunbird Lodge, aan Lake Elementaita. Vanuit uw bungalow hebt u een adembenemend uitzicht over het meer.

Donderdag 28 september 2023       Van Lake Elementaita naar Sweetwaters

Vandaag rijden we richting evenaar. Sweetwaters ligt in Ol Pejeta Conservancy, de woonplaats van de zwarte neushoornOok  hier logeert u weer in een prachtige, comfortabele lodge. Het weidse zicht op Mount Kenya is de kers op de taart. Na de lunch bezoeken we een opvangcentrum voor gewonde en misbruikte chimpansees.  Diner en overnachting in Sweetwaters Tented camp.

Vrijdag 29 september 2023             Van Sweetwaters naar Samburu

We blijven noordwaarts rijden. In Samburu spot je, naast de Big Five, ook  zebra’s, oryx en netgiraffen. We voorzien tijd om te relaxen aan het zwembad, en natuurlijk dineren we ook hier weer in prachtige tenten, onder een romantische  sterrenhemel.

Zaterdag 30 september 2023          Samburu

Bij het krieken van de dag vertrekken we voor een game drive. Dat is immers de beste tijd om de grote katten hun prooien te zien verorberen. Rond 9u zijn we al terug in de lodge. Je kan op je gemak ontbijten. Daarna heb je de kans om een bezoek te brengen aan een Samburu-dorp (facultatieve uitstap), al dan niet in combinatie met een game drive. Avondmaal en overnachting in Samburu Ashnil.

Zondag 1 oktober 2023                 Samburu

Vandaag brengen we een bezoek aan Archer’s Post, een Italiaanse missiepost. De zusters onderwijzen de kinderen uit de omliggende dorpen, en runnen een hospitaal. Met al die kinderen is het hier een vrolijke, drukke bedoening. Zondag is extra speciaal. Dan is er een misviering waarbij naar hartenlust gezongen en gedanst wordt.

Nadien verkennen we Samburu, Buffalo Springs of Shaba. Bij terugkeer in de lodge wacht ons een lekkere lunch. Dan is het heerlijk nagenieten aan het zwembad. In de namiddag is er nog een laatste game drive. Diner en overnachting in Ashnil Tented Camp.

Maandag 2 oktober 2023              Van Samburu naar Nairobi

Na het ontbijt vertrekken we naar Nairobi. Onderweg bezoeken we de lokale markt van Karatina. Een weinig toeristische markt waar je werkelijk alles vindt : groenten en fruit, potten en pannen, maar ook mooie handgemaakte manden. Nog een geschenkje voor het thuisfront nodig?  Je vindt hier beslist je gading ! Overnachting in Nairobi

Dinsdag 3 oktober 2023               Nairobi – Brussel   

Zelfs op deze laatste dag blijven we in Afrikaanse sferen. Na het ontbijt bezoeken we Daphne Sheldrick’s Wildlife Trust, een opvanghuis voor olifanten. Verder staat een bezoek aan Giraffe Manor op het programma. We lunchen in een restaurant in de buurt. Dan ontmoeten we de dames van fairtrade project Kazuri. Vrouwen uit de sloppenwijken maken hier mooie parels uit klei, in alle kleuren. Een mooi en authentiek souvenir ….In het hotel  zijn er dayrooms waar je je op kunt frissen, vooraleer we naar de luchthaven vertrekken.

KWAHERI YA KUONANA!!!! TOT ZIENS…

  Enthousiast? Informatie? Boeken?
  Gebruik het contactformulier, bel 014 31 38 51 of mail griet@vanrompaeytravel.be

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw vraag