Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/u1637p18875/domains/vanrompaeytravel.be/public_html/wp-content/plugins/mainwp-child/mainwp-child.php on line 39
Spanje – Op ontdekking in Noord-Spanje | Van Rompaey Travel Spanje – Op ontdekking in Noord-Spanje | Van Rompaey Travel

Spanje – Op ontdekking in Noord-Spanje

PrijzenInbegrepenNiet inbegrepen

Deze rondreis door noordwest Spanje brengt je langs een grillige kustlijn met rotsachtige stranden en steile kliffen, indrukwekkende gotische kathedralen, romaanse bouwwerken, weelderige barokke heiligdommen en een schitterende verzameling kunstwerken. Je maakt kennis met  een heerlijke keuken en wijnen uit de Rioja regio.

Een mogelijke route:

Dag 1             BRUSSEL – BILBAO

Je vliegt naar Bilbao, neemt de huurwagen aan de luchthaven en overnacht in Hotel Gran Domine.

Dag 2             BILBAO

Een bezoek aan het Guggenheim museum en een wandeling door de oude stad mogen niet op het programma ontbreken.

Dag 3             BILBAO – PICOS DE EUROPA

Je verlaat Bilbao en je rijdt de mooie kustroute richting Santander. In S. Vincente de Barquera neem je de afslag richting Potes en verder de weg die je voert naar jouw volgende overnachtingsplek, Parador Fuente Dé. Vandaag logeer je met uitzicht op de Picos de Europa.

Dag 4             PICOS DE EUROPA – GIJON

Vandaag is een mooie rit door het gebergte. Voor je vertrekt kan je nog een tochtje maken met de kabelbaan die je in enkele minuten tot boven 1800 m brengt. Op weg naar Gijon passeer je langs interessante plekjes om even halt te houden en te genieten van het prachtige landschap. Misschien heb je wel zin in een korte wandeling, naar bv Lagos de Covadonga. Overnachting in Gijon.

Dag 5             GIJON – SANTIAGO DE COPMPOSTELA

Op weg naar Santiago kan je een bezoek brengen aan Oviedo. In Santiago de Compostella wordt het centrum van de stad gedomineerd door de prachtige  kathedraal, die omgeven is door paleizen en kerken. Overnachting in A Quinta da Auga.

Dag 6             SANTIAGO DE COMPOSTELA

Bezoek aan de stad. Er is het historische centrum met de kathedraal, de Mercado do Abastos, maar ook het mooie Parque de Alameda om even te pauzeren. Of een uitstapje naar La Coruna, een aangename kuststad op een rotsachtig schiereilandje.

DAG 7              SANTIAGO DE COMPOSTELA – LEON

Je verlaat het pelgrimsoord en zet koers richting Leon, een stad met impressionante monumenten en een heerlijke gastronomie. Overnachting in de recent gerenoveerde Parador Hostal San Marcos.

DAG 8              LEON

Bezoek aan de oude binnenstad met de mooie gotische kathedraal, de plaza Mayor, Plaza del Grano en Casa de Botines, MUSAC …

DAG 9              LEON – BURGOS

Een laatste halte in Burgos, in 2013 gekozen tot culinaire hoofdstad van Spanje. Daarnaast heeft deze stad ook een historische held, de ridder El Cid (genaamd Rodrigo Días de Vivar). Hij is tot nationale held uitgeroepen na zijn overwinning op de Moren als strijder onder de bijnaam El Cid.Overnachting in NH Burgos Palace.

DAG 10            BURGOS – ORIO

Je rijdt terug naar Bilbao en overnacht deze keer niet in de stad maar aan de zee in Orio, tussen Bilbao en San Sebastian, in hotel Villa Antilia.

DAG 11            BILBAO – BRUSSEL

  Enthousiast? Informatie? Boeken?
  Gebruik het contactformulier, bel 014 31 38 51 of mail griet@vanrompaeytravel.be

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw vraag