Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/u1637p18875/domains/vanrompaeytravel.be/public_html/wp-content/plugins/mainwp-child/mainwp-child.php on line 39
Sri Lanka – Rondreis met privé chauffeur/ gids | Van Rompaey Travel Sri Lanka – Rondreis met privé chauffeur/ gids | Van Rompaey Travel

Sri Lanka – Rondreis met privé chauffeur/ gids

PrijzenInbegrepenNiet inbegrepen
Contacteer ons griet@vanrompaeytravel.be  voor de juiste prijs.
   
   

Theeplantages, zandstranden en kleurrijke vissersdorpen, grote verscheidenheid aan flora en fauna, kruidentuinen, oude koningssteden, prachtige berglandschappen… je vindt het allemaal op het wondermooie eiland in de Indische oceaan, Sri Lanka.

Contacteer ons https://www.vanrompaeytravel.be/contact/ en wij maken voor jou een mooi programma.

Dag 1      BRUSSEL – COLOMBO

Met Qatar Airways of een andere luchtvaartmaatschappij vlieg je naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka.

Dag 2     COLOMBO – ANURADHAPURA

Bij aankomst in  Colombo wacht een vertegenwoordiger van de lokale agent je op en brengt je naar de oude koningsstad Anuradhapura. Hier verblijf je in hotel Palm Garden Village***+. In de namiddag bezoek aan Mihintale, waar de monnik Mahinda voor het eerst het boeddhisme predikte op het eiland en de toenmalige koning bekeerde. Bezoek aan de klooster ruïnes en een stevige klim naar de tempel op de heuveltop. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Dag 3      ANURADHAPURA – SIGIRIYA  

In de voormiddag bezoek aan Anuradhapura, de 1ste hoofdstad en ongetwijfeld de grootste stad van het oude Ceylon. Bezoek aan de Bo-boom, een scheut van de Bodhi-boom, waaronder Boeddha de verlichting ontving. Verder staan de reuzengrote dagoba’s en de  tempel- en paleizenruïnes op het programma. In de namiddag rit naar Sigiriya. Onderweg bezoek aan Dambulla. Hier vind je de beroemde tempels die uit de rots gehouwen werden en die 150 Boeddha’s herbergen waaronder een zeer mooie liggende Boeddha van 15 m. Overnachting in hotel Camellia Resort & Spa****.

Dag 4      Bezoek aan SIGIRIYA

In de voormiddag bezoek aan de legendarische rots van Sigiriya, een buitengewone monoliet die tot 200 m boven de jungle uittorent en die men moet beklimmen om de ruïnes van een legendarisch paleis te bereiken. Halverwege de beklimming van deze rotswand ontdek je de beroemde fresco’s van de 21 sierlijke jonge vrouwen. In de namiddag bezoek aan Polonnaruwa waar de Sinhala koningen hun hoofdstad hadden. Een enorm complex met tempels, paleizen, huizen,… die door de jaren heen één is geworden met de natuur.

Dag 5      SIGIRIYA – KANDY

Vandaag gaat de route langs een schilderachtige landschappen tot in Kandy. Onderweg bezoek aan de kruidentuin te Matale, een batikatelier en een werkplaats van houtsnijwerk. Aankomst te Kandy en installatie in uw hotel Earl’s Regency****.

In de namiddag wandeling rond het Kandy meer en bezoek aan de oude stadswijken, de bazaar en het centrum voor kunstambachten. Tegen de avond bezoek je de Sri Dalada Maligawa, beter gekend als de tempel van de tand. In deze tempel is er elke avond een ritueel rond de tand van Boeddha die als relikwie in een gouden stulp bewaard wordt. Met veel muziek en tromgeroffel wordt de stulp elke avond even zichtbaar gemaakt voor het publiek. ‘s Avonds in Kandy is er een spectaculaire culturele show:  typische dans door gemaskerde dansers en vuurspuwers.

Dag 6      Uitstap Pinnawela en Peradeniya

Vertrek naar het opvangcentrum voor jonge olifantjes te Pinnawela, waar je het voeden en baden kan bijwonen. In de namiddag bezoek aan de prachtige botanische tuin van Peradeniya met zijn unieke verzameling tropische bomen, kruiden en orchideeën.

Dag 7       KANDY – NUWARA ELIYA

Vertrek langs de theeroute naar Nuwara Eliya, een oud koloniaal bergoord met een heerlijk Britse sfeer. Onderweg bezoek aan een theeplantage en -fabriek. In Nuwara Eliya logeer je in hotel Araliya Green Hills****. In de namiddag kan je dit mooie stadje verkennen.

Dag 8      NUWARA ELIYA

Na het ontbijt rit naar Negombo en 2 overnachtingen in hotel Suriya Resort****+. Je kan een beetje relaxen aan het strand en nagenieten van de trip op dit prachtige eiland, Sri Lanka.

Dag 9      NEGOMBO

Vrije dag aan het strand.

Dag 10      COLOMBO – BRUSSEL

In de late namiddag is de transfer naar de luchthaven van Colombo. Hier neem je het vliegtuig naar Brussel.

  Enthousiast? Informatie? Boeken?
  Gebruik het contactformulier, bel 014 31 38 51 of mail griet@vanrompaeytravel.be

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw vraag