Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/u1637p18875/domains/vanrompaeytravel.be/public_html/wp-content/plugins/mainwp-child/mainwp-child.php on line 39
Vietnam – rondreis ‘Land van water en bergen’ | Van Rompaey Travel Vietnam – rondreis ‘Land van water en bergen’ | Van Rompaey Travel

Vietnam – rondreis ‘Land van water en bergen’

PrijzenInbegrepenNiet inbegrepen
Contacteer ons https://www.vanrompaeytravel.be/contact/voor de juiste prijs.
Internationale en binnenlandse vluchten. Alle overnachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig. Rondreis op basis vol pension. Alle transfers, inkomgelden, taksen en fooien. Annulering- en bijstandsverzekering. Nederlandstalige gids. Boekenbon t.w.v. 20 euro (per kamer).
Visum. Persoonlijke uitgaven. Dranken.  

Als je plannen hebt om een rondreis te maken in Vietnam, kan het onderstaand programma een voorbeeld zijn. Je kan in groep reizen of individueel met een privé gids. Er zijn talrijke mogelijkheden. Contacteer ons https://www.vanrompaeytravel.be/contact/.

We werken samen met jou aan een mooi programma volgens jouw wensen. Jij kan zonder zorgen op ontdekking gaan in Vietnam!

Dag 1          BRUSSEL – BANGKOK – HO CHI MINH Stad

Met Thai Airways via Bangkok naar Ho Chi Minh.

Dag 2          HO CHI MINH Stad

Bij aankomst in Ho Chi Minh ontvangst door de gids en transfer naar hotel Caravelle. Voor we op verkenning gaan in de stad genieten we van een heerlijke lunch in het hotel. In de namiddag bezoeken we de tempel van de Jade Keizer. Nadien maken we een rondrit per fietstaxi door de Chinese Cholon-wijk en tijdens een wandeling door de koloniale wijk brengen de geuren en kleuren ons onmiddellijk in de Indo-Chinese sfeer. Diner in een lokaal restaurant en overnachting in Hotel Caravelle.

Dag 3          HO CHI MINH – CU CHI

Na het ontbijt bezoek aan het tunnelcomplex van Cu Chi. Deze tunnels (300 km) vormden een netwerk van commandoposten, woonverblijven, veldhospitalen, keukens, vergaderruimtes en zelfs wapenateliers. Lunch onderweg en daarna verdere kennismaking met Ho Chi Minh: het voormalig presidentieel paleis, het oude stadstheater, het vroegere stadhuis en het koloniale postgebouw. Diner in een lokaal restaurant en overnachting in Hotel Caravelle.

Dag 4           VINH LONG

Vandaag verkenning van Vinh Long, de ‘stad van de eeuwige draken’, gelegen in de Mekong – Delta. In de laten namiddag terugkeer naar Ho Chi Minh voor diner en overnachting in Hotel Caravelle.

Dag 5          HO CHI MINH – HUE

Na het ontbijt binnenlandse vlucht naar Hue, voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam. We wonen een Kung-Fu training bij. Het onder  de knie krijgen van de verschillende technieken met stokken, dolken en zwaarden vergt enorme discipline en lenigheid. Diner en overnachting in Pilgrimage Village Boutique Hotel.

Dag 6          HUE

We beginnen de dag met een leuke tocht per fietstaxi door deze charmante stad. We verkennen de Citadel. We lunchen in de stad en bezoeken nadien de Thien-Mu pagode. We varen met een drakenboot over de Parfum-rivier en er is nog vrije tijd om op eigen houtje de omgeving te verkennen. Avondmaal en overnachting in Pilgrimage Village Boutique Resort.

Dag 7          HUE – HOI AN

Deze ochtend maken we kennis met het sfeervolle mausoleum van keizer Minh Mang. Voor de lunch bezoeken we het Khai Dinh-paleis en nadien rijden we via de Wolkenpas naar Hoi An. We dineren en overnachten in Victoria Hoi An Beach Resort & Spa.

Dag 8          HOI AN

Na het ontbijt verkennen we de oevers van de Thu Bon-rivier in kleine bootjes en we varen naar het pittoreske dorp Hoi An.  Tijdens een wandeling door de autovrije en sfeervolle straatjes bezoeken we een authentiek koopmanshuis, de bekende Japanse overdekte brug, Phuoc Kien Hall en natuurlijk ook de lokale markt. Lunch in de stad en nadien is er vrije tijd te flaneren door de vele steegjes en langs de oever van de rivier. In veel van deze authentieke handelshuizen vind je mooie beeldhouwwerken, lampions maar ook zijde en op maat gemaakte zijden jurken. Diner en overnachting in Vitoria Hoi An Beach Resort & Spa.

Dag 9         HOI AN – HANOI

Na het ontbijt rijden we naar My Son. De stad was meer dan tien eeuwen lang het religieuze en culturele centrum van het Champa-koninkrijk. Op de site vind je nog een tiental tempelcomplexen, die vooral gewijd waren aan de heersende god-koningen. Lunch in de stad en bezoek aan Cham-museum. In de namiddag binnenlandse vlucht naar Hanoi. Diner en overnachting in Sofitel Hanoi Plaza.

Dag 10        HANOI – SAPA

Na het ontbijt  bezoek aan het Ho Chi Minh mausoleum, Eén-pilaar-pagode, Literatuur tempel en daarna wandeling door de oude binnenstad. Lunch onderweg. In de late namiddag wonen we een voorstelling van het populaire waterpoppentheater bij. Voor we de Victoria Express Train nemen, dineren we in het Victoria hotel. Verfrissen in  het hotel en daarna overnachting op de Victoria Express Train.

Dag 11        SAPA

Aankomst in Lao Cai in de ochtend. Bezoek aan de lokale markt en aan een nederzetting van de Rode Dao  en zwarte Hmong. Avondmaal en overnachting in Victoria Sapa Resort.

Dag 12         SAPA – HANOI

Tocht naar de vallei van Binh Lu en bezoek aan de Coined Dao, Leu en Zay. We dineren in het hotel en nemen daarna de Victoria Express Train naar Hanoi.

Dag 13          HANOI – HANLONG BAAI

Na een uitgebreid ontbijt in Sofitel Plaza Hotel en een verkwikkende douche vertrekken we naar Halong-baai en schepen in  voor een originele cruise aan boord van een Chinese jonk. De zonsondergang in de uit de oertijd stammende landschap van de Halong-baai is spectaculair. We dineren en overnachten aan boord van de Chinese jonk.

Dag 14         HALONG BAAI – BANGKOK – BRUSSEL

Na de zonsopgang meren we aan bij een grot en wandelen er rond in een gigantisch stelsel van geërodeerde kalkstenen zalen. We brunchen aan boord van de jonk terwijl we nog wat genieten van de verbluffende natuurpracht die ons omringt. Dan is het tijd om afscheid te nemen van Vietnam en worden we overgebracht naar de luchthaven voor de vlucht naar Bangkok met doorverbinding naar Brussel.

Dag 15          BANGKOK – BRUSSEL

In de ochtend aankomst op de luchthaven van Zaventem.

  Enthousiast? Informatie? Boeken?
  Gebruik het contactformulier, bel 014 31 38 51 of mail griet@vanrompaeytravel.be

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw vraag